Boskie Kalosze Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 ON: sypie śnieg a jakże mogło być inaczej grudzień powiesił się w kalendarzu na termometrach w dół skacze jakby chciał skończyć od razu z sobą i z nami wszystkimi zamarzła rzeka wspomnień i nigdyśmy się nie kochali patrzymy tak nieprzytomnie patrzymy na siebie z oddali i zimno zimno nam w noski a gdzieś tam rajcują eskimoski i nawet majtek nie mają ech tutaj to tylko troski w zadymce do głowy się pchają kobiety zimne jak sopel ONA: sypie śnieg i znów masz doła a ja patrzę na grudzień inaczej patrz choinka nas woła termometr z radości skacze jak mały psiak śnieżynki to są mroźne pszczółki i biel zbierają w bałwany pod dachem sople jaskółki machają tak ogonami a gwiazda ich małe pisklę zaś eskimoski ci przyśnię zobacz też nie mam majtek śmiechem jak ogień trysnę tylko pogilgocz mnie fajnie zostawmy zimę na chwilę RAZEM: sypie śnieg nie może być inaczej grudzień wierci się w kalendarzu po stopniach schodów skacze wskoczyć chce do garażu odjechać na arktykę a my... hi hi hi hi hi hi hi hi hihihi SPRZEDALIŚMY JESIENIĄ SAMOCHÓD! :-) :-) :-) cmok! :-) :-) hi hi hi hi hi :-) :-) :-) :-) :-) :-) cmok! :-) :-) hi hi hihi hi hihihih hi hi hi hi hi :-) :-) :-)
mały_dzielny_toster Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 O matko. Zasypało mnie :)) Cmok :P
Boskie Kalosze Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale mam nadzieję, że masz pod ręką jakiś samochód? Może być resorak :) Pozdrawiam.
Magda_Tara Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Boski, skąd Ty to wszystko wiesz ????????????? śliczności prześliczne :)))))))))) jesteś? fajnie, że jesteś.
Boskie Kalosze Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O tym, że to właśnie zimą kobiety nie noszą pod futrami... hm, wstydzę się o tym mówić poza wierszem :)) [quote] jesteś? fajnie, że jesteś. Również cieszę się, że Cię widzę :) Wkrótce postaram się nadrobić brak czasu. Pozdrawiam serdecznie.
mały_dzielny_toster Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Od córy wezmę, takie gumowe ma ;)
Boskie Kalosze Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Od córy wezmę, takie gumowe ma ;) Właśnie! Musi być jak najbardziej nieprawdopodobny, czy raczej: najmniej podobny do prawdziwego samochodu. Prawdziwym Mercedesem i Maybachem nie dojedzie się dalej, niż do marzeń aby je posiadać ;) Pozdrawiam
Łukasz Zaroda Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Czy autorka może zdradzić jak to się śpiewa? ;) Próbowałem kilka razy i nie dałem rady płynnie tego zaśpiewać. Pozdrawiam.
Boskie Kalosze Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A co tu można doradzić? Poczekaj, może coś podobnego samo się kiedyś w Tobie rozśpiewa. Ludzie to nuty na partyturze miłości, czekaj cierpliwie, niech no tylko Dyrygent przełoży kartkę na której jesteś zapisany :) Poza tym, skoro Niemen potrafił zaśpiewać (i to jak!) "Bema pamięci żałobny rapsod" Norwida, to chyba wszytko można? pl.youtube.com/watch?v=HPHfbZcNl6U Pozdrawiam.
HAYQ Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie chciałbym odpowiadać za autora, ale mnie się śpiewa, jak cholera :p Chyba komuś na zimę poprzecinam majtki w kroku ;) Świetna opowieść i klimat, ech talencior z Ciebie. Pozdrawiam.
Boskie Kalosze Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie chciałbym odpowiadać za autora, ale mnie się śpiewa, jak cholera :p Chyba komuś na zimę poprzecinam majtki w kroku ;) Świetna opowieść i klimat, ech talencior z Ciebie. Pozdrawiam. Tak, chodziło mi tu bardziej o klimat (dosłownie :)) - to on jest melodią która pozwala przetrwać nawet ciężkie czasy - zima, a i samochodu nie sprzedaje się zazwyczaj ot tak sobie a widocznie Oni w tym wierszu musieli (On się nawet czymś gryzie). Dziękuję pięknie i pozdrawiam.
Ewa_Kos Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 klimat to on ma nawet trzy każdy ma swój:)) Melodia sama się skleja i tylko u nas śniegu brak i mówią że nie będzie.Bosko Boskie!! WOW! Pozdrawiam i życzę nieustającej weny:)) Ewa
ginger soul Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 o miłości a jak pięknie... :) pozdrawiam boskie
Magda_Tara Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Boski, nawet Twoje odpowiedzi do komentarzy są poezją... te:"...ludzie to nuty na partyturze miłości..." te:"...niech no tylko Dyrygent przełoży kartkę..." partytury jejeeeej !! a gdzie zniknął Kalosz? ;))
Rachel_Grass Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 bardzo ciekawe, Panie Boskie, jest to, że każdy wiersz w Pana wykonaniu ma inny klimat, co świadczy dobitnie o umiejętnościach autora. wszystkie łączy jedynie dobry warsztat i pewien specyficzny sposób bajania, ale tematyka oraz atmosfera są zaiste różnorodne :) mam jedną małą sugestię, właściwie nieistotną. grudzień powiesił się w kalendarzu - i jest ładnie, ale mnie frapuje uwieloznacznienie małą zmianą - grudzień powiesił się na kalendarzu. ON: grudzień dusi się na sznurze. ONA: święta! ciesz się, mój kocurze pozdrawiam :)
Almare Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 -Witaj! Poniżej mój wierszyk o zimie. Wklejam pod twoim wątkiem, bo lirycznie jak zwykle u Ciebie. Odpowiedni nastrój.:) Pozdrawiam. zima Zima - taka ładna pora na miłość. Można się przytulać I udawać, że to nic - to, tylko zima. Pada śnieg: To anioły mają gody I rwą pióra w prostym rytmie: -Kocha. -Nie kocha. -Kocha. -Nie kocha. A my w bieli Od niedzieli - do niedzieli. Rozpaleni, uwiedzeni Nie pytamy, My już wiemy. Zima. Ładna pora na miłość. Pada śnieg.
Magda_Tara Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 także zarówno absolutnie piękne :))))))))
a._mrozinski Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Hehehe z dużym przymrużeniem oka ;) świetne! nawiasem mówiąc to podobno na zimę przypada największa ilość poczętych dzieci. Arek
Magda_Tara Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Almare, to do Ciebie :))
Rekomendowane odpowiedzi