last minute. egzoneracja
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Waldemar_Talar_Talar 14 724
nigdzie indziej
tylko tu...
cisza i spokój nas boli
nigdzie indziej
tylko tu na cmentarzu
płacz od smutku
nas uwolni0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Rafael Marius · Opublikowano
@iwonaroma Warto skupiać swoją uwagę na tym co dobre. -
Przez bronmus45 · Opublikowano
~~ Gdyby dziś (nieco) starszy pan - znany z miłości do kotów, zechciał cywilny zmienić stan - mógłby mieć sporo kłopotów .. Starał się w życiu kobiet unikać - więc kto go nauczy .. bzykać? ~~ -
Przez Konrad Koper · Opublikowano
Na scenie poeta i szyba Dialog : Poeta : „ Moja poezja jest pogodna i świetlista.” Szyba : „ A ja ukazuję słońce, kwiaty…” Poeta : „ Żadna zasługa.” * Z widowni leci kamień i rozbija szybę. Poeta : „No proszę.” * Na scenie dziwoląg. Jest pucułowaty, ma zieloną głowę. Posiada złoty zegarek i trzyma figurę szachową. Na koszuli ma krzyżyk. Posiada pomarańczowe zezowate oczy, przewraca nimi. Wydobywa grzmoty… * Występują anioł i diabeł. Dialog : Anioł : „ Wielu ludzi sprowadziłem na właściwą drogę i zaopiekowałem się.” Diabeł : „ Ja niejednego zgubiłem.” Anioł : „ Jestem patronem : mądrości, piękna , taktu.” Dialog : „ A ja grafomani, szmiry. Potem śpiewają : Satyra, satyra, satyra - udana z nas para ? Bis : * Kurtyna jest zasłonięta. Za nią słychać tango, młoty, mysi pisk… Padają słowa : „czuję, rymuję, wytrzymuję.” Po chwili wchodzi na scenę różowy jegomość, niesie zieloną czapkę i trzyma laskę.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne
Rekomendowane odpowiedzi