Dawid J. Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Ja? A czymże jest „Ja”? Gdzie „Ja” się zaczyna i gdzie się „Ja” kończy? Czy można „Ja” zmierzyć? I ile ma kończyn? Czy „Ja” to me ciało, czy umysł to może? Czy jeśli „Ja” umrze, odejdzie w przestworza? Czy jeśli „Ja” zgrzeszy, to kara je spotka? Czy „Ja” też posiada dewotka? Idiotka? Czy „Ja” to me imię, me czyny, me słowa? Czy Ja to mój PESEL, czy Ja to ma głowa? A gdzie „Ja” mam szukać? Gdzie „Ja” się znajduje? I co można począć, gdy „Ja” się zbuntuje? Bo jeśli „Ja” zniknie, to kim ja się stanę? Przecież warzywa nie nazywa się panem… Odnaleźć swe „Ja” toż to sprawa gardłowa, Bo jeśli „Ja” nie masz, zacznij życie od nowa.
Makar Bora Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Byłoby ciekawiej, gdyby kilka "Ja" wyrzucić. Sporo pytań i każdy niech sobie odpowie. Niby to jest żart i chyba przysłowiowego tynfa wart.
Magda_Tara Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 ...poniedziałek - ja wtorek... - ja.... coś mi to przypomina :))
bezsenna81 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 też jestem zdania żeby parę Ja wyrzucić ale ogólnie ciekawy pomysł z tym Ja,Ja mówię że mi się podoba,pozdrawiam Ja
Dawid J. Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Promilu drogi, kogo pytasz?
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Pomysł świetny, tylko oczy bolą od interpunkcji, szczególnie od cudzysłowów. Może wyróżnić owe 'ja' zwyczajniej, np. kursywą. W paru miejscach załamuje się rytm.
Dawid J. Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 - Promilu, jestem z Krakowa. - Alicjo, dziękuję bardzo za zwrócenie uwagi. Obiecuję nad tym popracować :)
Krzysztof Leśniak Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Również rażą mnie cydzysłowia. Poza tym świetny pomysł na wiersz, świetny temat do zabawnych rozważań. Bardzo mi się podoba, pozdrawiam.
Dawid J. Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Dziękuję bardzo i zapamiętam na przyszłość :) Również serdecznie pozdrawiam.
allena Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 "me me me me ma" razi taka forma; może da się przeredagować?:) a.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fraszka na Jana - zgrabnie z potencjałem;) pzdr
Boskie Kalosze Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zostawiłbym ze 4 wersy albo nawet samą pointę, ale mocniej zarysowaną jak to we fraszce. Powiedzmy tak:jaja ja z przewagą męskiego ja Pozdrawiam.
Magda_Tara Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no,no...nie powiem nic.
Boskie Kalosze Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no,no...nie powiem nic. Dla naukowców od dawna nie jest tajemnicą, że wszyscy mężczyźni są genetycznie przerobionymi kobietami. Każde dziecko jest najpierw dziewczynką, dopiero po kilku tygodniach od poczęcia w dzieło kreacji nowego potomka włączają się geny męskie. To one powodują, że rodzą się także chłopcy. www.newsweek.pl/wydruk/artykul-wydruk.asp?Artykul=21427
Boskie Kalosze Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, że widziałaś tylko trochę niejasno się wyraziłem. Mężczyzna to taka: ja plus ja równa się... Można powiedzieć, nadmiarowa kobieta ;) Zresztą bywało i bywa to przyczyną wielu kłopotów: Badania DNA wykazały, że osoba, której w 1950 roku zakazano udziału w zawodach sportowych z powodu wątpliwości dotyczących jej płci, naprawdę była kobietą. Niestety, sama Foekje Dillema nie może się już cieszyć z orzeczenia, bo zmarła 5 grudnia zeszłego roku w Kollum we Fryzji. Zamieszanie, co oczywiste, źle wpłynęło na jej stan psychiczny. Dillema zamknęła się w sobie i prowadziła pustelniczy tryb życia. Przez co najmniej rok nie wychodziła z domu. Wg doktora Kamlesha Madana, naukowca z Leiden University, po głębszym namyśle Holenderka była kobietą. kopalniawiedzy.pl/Foekje-Dillema-mozaicyzm-chromosomy-kobieta-mezczyzna-zawody-zakaz-5335.html Dobre, co? "Po głębszym namyśle Holenderka była kobietą" - Ha ha ha... wolę się nie zastanawiać tak głęboko nad sobą! :)))
Dawid J. Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 - Alleno, mam niestety słabość do tego... Ale skoro razi, to warto się nad tym zastanowić. Dziękuję za wgląd, a jeszcze bardziej za uwagę.
Magda_Tara Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, że widziałaś tylko trochę niejasno się wyraziłem. Mężczyzna to taka: ja plus ja równa się... Można powiedzieć, nadmiarowa kobieta ;) Zresztą bywało i bywa to przyczyną wielu kłopotów: Badania DNA wykazały, że osoba, której w 1950 roku zakazano udziału w zawodach sportowych z powodu wątpliwości dotyczących jej płci, naprawdę była kobietą. Niestety, sama Foekje Dillema nie może się już cieszyć z orzeczenia, bo zmarła 5 grudnia zeszłego roku w Kollum we Fryzji. Zamieszanie, co oczywiste, źle wpłynęło na jej stan psychiczny. Dillema zamknęła się w sobie i prowadziła pustelniczy tryb życia. Przez co najmniej rok nie wychodziła z domu. Wg doktora Kamlesha Madana, naukowca z Leiden University, po głębszym namyśle Holenderka była kobietą. kopalniawiedzy.pl/Foekje-Dillema-mozaicyzm-chromosomy-kobieta-mezczyzna-zawody-zakaz-5335.html Dobre, co? "Po głębszym namyśle Holenderka była kobietą" - Ha ha ha... wolę się nie zastanawiać tak głęboko nad sobą! :))) i tu jest facet pogrzebany ! :))
Dawid J. Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Kopernik też była kobietą o.O?
Rekomendowane odpowiedzi