zak stanisława Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 wody włączyły wsteczny odsłaniając kunszt abrazji uzbrojona w muszelki forteca ukazuje miejscami łysiny krabów dążących w otwarte pyski fal przez chwilę stały się ucztą dla mew ja - demiurg rzeczywistości podpieram się nieopierzonym skrzydłem anioła - żółtodziób w zawieszeniu wydeptuje szkic promieni przywiozę ci róg jednorożca w czekoladzie albo nie muszelkę daruję a ty dasz jednorożca takiejsobie poetce tylko proszę bez gorzkiej czekolady
Rachel_Grass Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 lepszego Pani Stasi, jakem żywa, jeszcze nie czytałam :D poważnie, świetny jest. już od tytułu zabieram. oj, ale posłodziłam :P pozdrawiam.
adolf Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuję z gory :))) super wiersz pozdr.
teresa943 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Super wiersz! A jednorożec w czekoladzie narobił mi smaku :))) Serdecznie cmokam na dobranoc :))
zak stanisława Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, tak w czekoladzie każdy róg- słów bywa słodki :P dzieki Rachel
Bernadetta1 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 wszyscy słodza równo:)..ja tez niewatpliwie...bardzo dobry Stasiu:)pozdr.
zak stanisława Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 adolfie, tereso, dzięki, słodkości na noc!
HAYQ Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 TAKASOBIEPOETKO - gratulacje. Wiersz świetny. I pięknie i jakoś choroba... strasznie się zrobiło. Chwalą Cię Stasiu :) i mają rację. Pozdrawiam serdecznie.
Fanaberka Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja bym jeszcze popracowała nad pierwszą zwrotką, bo rewelacyjne fortece uzbrojone w muszelki i łysiny krabów trochę się marnują. Róg jednorożca w czekoladzie - śliczne to jest, wielopoziomowe i subtelne.
Baba_Izba Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Nic dodać, nic ująć. Zaniemówiłam (co u baby zdarza się baaardzo rzadko)! Nie mam się czego czepić, chyba tylko tego roga jednorożca - na szczęście! Bardzo mi, bardzo! Słodkie serdeczności - baba
zak stanisława Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. babo a co byś powiedziałą na takie zakończenie? przywiozę ci muszelkę dasz mi jednorożca moczonego w czekoladzie :P pozdrawiam ciepło
zak stanisława Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to ja też dosłodzę - miodzio :))) ale obawiam się, że pociachasz i wierchol straci impet ;) hehe łyse kraby na mieliźnie.... wiele ich tam? cmooooook! pchełko, a gdyby tak pociachać, byłoby wieloznaczne? uściskowywuję mocno! krabów było wiele, a łysych jeszcze więcej :P
zak stanisława Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. HAYQ dlaczego- strasznie? czyżby te kraby tak cię przestraszyły?:P ale powiadam ci widok cofającego się morza jest niesamowity, to cud przyrody! a najpiekniej było gdy cofało się podczas pełni, wtedy odsłoniło się na około 250 m, znalazłam w skałakach piekne grające muszelki, a biednekraby nie mogły dojśc do morza , stały się żerem dla mew i rybitw no i zbieraczy dwunogich :P pozdrawiam ciępło
zak stanisława Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja bym jeszcze popracowała nad pierwszą zwrotką, bo rewelacyjne fortece uzbrojone w muszelki i łysiny krabów trochę się marnują. Róg jednorożca w czekoladzie - śliczne to jest, wielopoziomowe i subtelne. Fanko, Berka, pieknie ci dizękuje za wstąpienie, nad słowami pomyslę, i wiem o co ci chodzi, po niewielkiej zmianie byłby erotyk :P sieściska ciebie Fan!
HAYQ Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. HAYQ dlaczego- strasznie? czyżby te kraby tak cię przestraszyły?:P ale powiadam ci widok cofającego się morza jest niesamowity, to cud przyrody! a najpiekniej było gdy cofało się podczas pełni, wtedy odsłoniło się na około 250 m, znalazłam w skałakach piekne grające muszelki, a biednekraby nie mogły dojśc do morza , stały się żerem dla mew i rybitw no i zbieraczy dwunogich :P pozdrawiam ciępło Okazuje się, że zobaczyłem, oprócz tego, co na wierzchu zupełnie inne rzeczy na tym obrazie. Widocznie dorobiłem sobie Stasiu jeszcze jedną, własną warstwę w Twoim wierszu :) No bo tak na dobrą sprawę... abrazja ma co najmniej znaczeń dwa, do tego cofające się wody, forteca ( muszelkowa;) i te dwa najgorsze skojarzenia (ale za to świetnie napisane) - łysiny krabów podążających w otwarte pyski fal przez chwilę stały się ucztą dla mew plusja - demiurg rzeczywistości podpieram się nieopierzonym skrzydłem anioła - żółtodzioba w zawieszeniu wydeptuje szkic promieni Czy nie może... choroba skojarzyć się źle? Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Tego jednorożca moczonego w czekoladzie bym nie zaryzykowała. Poddaję pod rozwagę, coś w rodzaju (końcówka): "przywiozę ci róg jednorożca w czekoladzie albo nie muszelkę ci daruję a ty dasz jednorożca takiejsobie poetce tylko proszę bez tej gorzkiej czekolady" Troszeńkę przestawiłam i jeden wers chyba wycięłam. Wiem, że Ty wiesz co i jak, jak nie skorzystasz, to ja przynajmniej będę miała satysfakcję, że nie popsułam wiersza. Niech Ci jednorożec szczęści - baba
zak stanisława Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. HAYQ dlaczego- strasznie? czyżby te kraby tak cię przestraszyły?:P ale powiadam ci widok cofającego się morza jest niesamowity, to cud przyrody! a najpiekniej było gdy cofało się podczas pełni, wtedy odsłoniło się na około 250 m, znalazłam w skałakach piekne grające muszelki, a biednekraby nie mogły dojśc do morza , stały się żerem dla mew i rybitw no i zbieraczy dwunogich :P pozdrawiam ciępło Okazuje się, że zobaczyłem, oprócz tego, co na wierzchu zupełnie inne rzeczy na tym obrazie. Widocznie dorobiłem sobie Stasiu jeszcze jedną, własną warstwę w Twoim wierszu :) No bo tak na dobrą sprawę... abrazja ma co najmniej znaczeń dwa, do tego cofające się wody, forteca ( muszelkowa;) i te dwa najgorsze skojarzenia (ale za to świetnie napisane) - łysiny krabów podążających w otwarte pyski fal przez chwilę stały się ucztą dla mew plusja - demiurg rzeczywistości podpieram się nieopierzonym skrzydłem anioła - żółtodzioba w zawieszeniu wydeptuje szkic promieni Czy nie może... choroba skojarzyć się źle? Pozdrawiam. heheh HAYQ, dorobiłeś sobie to, co poeta miał na myśli, obserwując przyrodę :P podświadomość czasem jest naga:P pozdrawiam ciepło bez podtekstu, hehee
zak stanisława Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. babo, nie popsułaś a wręćz przeciwnie dodałaś mu pieprzu! hehe dzięki serdeczne dobrych snów
Ewa_Kos Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 ładnie to opisałaś i ładnie jest tam daleko na plaży.Czytanie ze zdjęciem daje swoisty klimat i bardzo przybliża treść:)) Oj napatrzyłaś się na te piękności, aż Ci pozytywnie "zazdraszczam". Pozdrawiam bardzo serdecznie i pisz jeszcze o tym co widziałaś!! EK
zak stanisława Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 dzięki kosie, jak wena dopisze, to ja napisze :P pozdrawiam ciepło kosy w nosy :D
Rekomendowane odpowiedzi