Anna_Ziemba Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Niekończąca się noc Szepty umierających drzew Ostatnie słowa opadają na ziemię Deptane przez ludzi Dwie postacie znikające w ciemności Wsłuchują się w szept drzew Które rozprawiają o ich losie Nie pada żadna odpowiedź Z każdym krokiem znikają coraz bardziej Gdy nagle gwiazda pod stopy ich spada
mały_dzielny_toster Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Nie podoba mi się, wybacz. to nie jest wiersz, opowieść jakaś podzielona na wersy. Radzę mocno popracować jeszcze.
mały_dzielny_toster Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak to już z Tosterami bywa, czasem coś innego im się podoba.
mały_dzielny_toster Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Aż nie wiem co napisać.
Magda_Tara Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Co? że jesteś, Tosterku !!! ;)) I fajnie że jesteś. Dobrze, że ta gwiazda, bo taka noc...brrrr. Klimatyczne, Aniu. :))
mały_dzielny_toster Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)) Nawet mąż mi takich rzeczy nie mówi :P
Maria-Jolanta Embst Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Podoba mi sie ale nie rozumiem puenty (czy pointy?)
Rachel_Grass Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie pisz nic, to jakaś śmieszna w zamiarze prowokacja (a przynajmniej tak byłoby bardziej zdrowo :P). a co do wiersza - mam wrażenie, ale to może być mylne wrażenie, że gdyby się bardziej postarać, coś by z tego było. ewidentnie jest pomysł. przypomina mi to trochę moje własne pisanie z ery przedorgowej/przedinterpunkcyjnej, dlatego trudno o obiektywizm. pozdrawiam.
Tova_Brink Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Benedykt, ty trollu... :-[
Anna_Ziemba Opublikowano 7 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Dziękuję za komentarze, zwłaszcza te dotyczące wiersza;) Co do puenty to w moim zamyśle jest nią ta gwiazda czyli światło, które rozjaśnia tą nieprzeniknioną noc, nadzieja. Oczywiście każdy może to inaczej rozumieć:). Jeśli chodzi o sposób pisania, to u mnie jest na odwrót. Dawniej pisałam wiersze z przecinkami, podzielone na równe zwrotki, a teraz przechodzę "erę przedinterpunkcyjną" ;) Pozdrawiam Wszystkich:]
Rekomendowane odpowiedzi