jasna Opublikowano 28 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 leśna mogiła spod liści zardzewiały orzełek
Katarzyna Bielińska Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Pozwolisz Madziu, że w tym miejscu wyrażę swoją opinię dla Twoich poniższych jesiennych hai...Są piękne, nastrojowe i niezwykle przemawiają do mnie. Pozdrawiam, Kasia
Piotr_Płoszaj Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 lśniący pieniążek ciepły miedziany ma dom okryty liśćmi Pozdrawiam :)))
jasna Opublikowano 28 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kasiula :-)) dziękuję z każdego miejsca. Bardzo się cieszę, że przemawia to, co piszę. Przyznaj się, pod którą jabłonką zakopałeś? ;-)
Boskie Kalosze Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aleś ucztę sprawiła! Wszystkie piękne i jeszcze nad nimi myślę, a na razie mogę je ująć tylko tak: zaduma... garść zeschłych liści dwie haiku
jasna Opublikowano 28 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aleś ucztę sprawiła! Mając tak dobrego odbiorcę - starałam się :-)) [quote]Wszystkie piękne i jeszcze nad nimi myślę, a na razie mogę je ująć tylko tak: zaduma... garść zeschłych liści dwie haiku Dwie? Teraz ja myślę, a trybiki mi rdzewieją... przez te długie, jesienne deszcze. ;-)
Waldemar Talar Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. leśna mogiła pod liśćmi ciągle żywy zardzewiały orzełek pozdrawiam
jasna Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. leśna mogiła pod liśćmi ciągle żywy zardzewiały orzełek pozdrawiam No tak, w pamięci ciągle żywy. Pozdrawiam, Waldemarze :-)
Wątpliwy Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Dla mnie to obrazek bardzo wojenny - o tych którzy nie znaleźli swoich bliskich. Orzełek to nasza Polskość, gdzieś toczy się pod mogiłą - bardzo wymowne. Duch ludzi z mogiły nadal tam jest... U Ciebie las zawsze potęguje aurę tajemniczości i śladów zła... Oddany czytelnik :-) z zadumy otarłem łzę smak pamięci
jasna Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj :-) W lesie dzieje się (działo się) wiele tajemniczych rzeczy. Przez wiele lat mieszkałam w pobliżu lasu. Od niedawna - prawie w lesie. W ubiegłym roku wiosną, znalazłam na skraju lasu zniszczoną mogiłę, pokrytą gęsto konwaliami. I choć kwiaty rozrosły się po całym lesie, to biały prostokąt widać było z daleka. Tej jesieni byłam tam znów. Chciałam trochę uporządkować grób... (W mojej miejscowości nie ma cmentarza. Grób mojej najbliższej osoby jest bardzo daleko). Pozdrawiam Cię, jasna :-))
Rekomendowane odpowiedzi