Lady_Supay Opublikowano 23 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 zwisam nad umywalką starając się coś zrobić z utraconą kondycją w łaziennej przestrzeni trafiam na odbicie które mnie bardziej rozkłada - może mam skłonności do paranoi od zbyt wysokiego napięcia i porannej rozpaczy - traktuję się z dystansem (?) grunt nie patrzeć na siebiewszystko dobrze przyjaciele wszystko dobrze jedzcie swoje niskokaloryczne śniadanka nie myśląc o zawartości masła w maśle treści w żołądku soku w soku wody w skórze siebie w sobie już tylko 15 godzin pociągnę po kilku głębszych wejdę w skarpetach do zimnego łóżka z myślami czystszymi niż pościel w hotelu i jak co noc umrę do szóstej traktuję się śmiertelnie
gracjana Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Na szczęście poranne mdłości nie są niebezpieczne, ani dla mamy, ani dla dziecka i mijają zazwyczaj około czwartego miesiąca ciąży (-; radze nie pic ...za duzo. uwazam ze ostatni wers kursywa niepotrzebny, tym bardziej ze ostatnia strofa fajnie sie konczy. pozdr. G
Lady_Supay Opublikowano 23 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Z ciążą na pewno masz rację, ale... - ostatni wers jest niezbędny. Właściwie, to on jest kluczem. ;) Pozdrówki serdeczne.
gracjana Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 jak taki wazny...!?
Lady_Supay Opublikowano 23 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Jest wytrychem do odczytania utworu. Słońca!
Franka Zet Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Zagadka ? A może to wiersz o anoreksji i bulimii ? Pozdrawiam ;)
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Tytuł zaciekawił mnie niebywale. Fragment: "Jedzcie swoje niskokaloryczne śniadanka nie myśląc o zawartości masła w maśle treści w żołądku soku w soku wody w skórze siebie w sobie" - taki zbyt oczywisty mi się wydaje. Za to końcówka jak najbardziej, nadaje pełen sens :)
Lady_Supay Opublikowano 24 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może, może... ;) Pozdrawiam.
Lady_Supay Opublikowano 24 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może faktycznie wskazany przez Ciebie fragment jest dość oczywisty, może przegadany, ale nie bardzo mam pomysł na wyciągnięcie z niego esencji z równoczesnym zachowaniem "przesłania". Boję się, że gdy zostawię więcej niedopowiedzeń - w utworze będzie trudno odnaleźć (hmmm) sens. Pozdrawiam.
Piotr_Płoszaj Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Hmm... Wstyd do samego siebie? Do wyglądu? Niskie poczucie własnej wartości? Chyba o to w szczególności chodzi. Jedzcie swoje niskokaloryczne śniadanka nie myśląc o zawartości masła w maśle treści w żołądku soku w soku wody w skórze siebie w sobie" . Ten fragment najbardziej zainteresował. Tak naprawdę poczucie niskiej wartości mają osoby dbające o siebie w szczególny sposób. A najgorsze jest to, że te nieprzykładające się do wyglądu, nie mające kompleksów, są najbardziej narażone na krytykę. Tak czy owak, wart przemyślenia. Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Ja tam wolę na śniadanie jaja na boczku z dużą ilością boczku w boczku.
Lady_Supay Opublikowano 24 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hihihihi - jaja na boczku ;))))) Na pewno wygodnie. :) tak mi się jakoś śmiesznie skojarzyło. Buźka!
Lady_Supay Opublikowano 24 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hihihihi - jaja na boczku ;))))) Na pewno wygodnie. :) tak mi się jakoś śmiesznie skojarzyło. Buźka! No właśnie, róźniste są przylegania, pozdrawiam Ewo.
Fagot Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Coś na powrót przyciąga mnie do tego wiersza i choć jeszcze nie wiem co to na pewno sam fakt jest już pozytywny. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi