Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 16 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 ważka trafia w fałdę piasku lśnieniem skrzydeł wabi oczy zaraz wolna wzleci w przestwór wodę z wiatrem w jedno złączy miga witrażami wstążki wiąże cekinowe skrzenia w lustereczkach odbijana przestrzeń wraca wyżej blasku jeszcze słońce światłem miesza farby w garnku czekasz z pędzlem blade resztki szybko znikną zmokłe liście do szyb kleisz Marlett i Sosna
Bernadetta1 Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 zawsze mi sie wydawało że sa przestworza nie przestwór;)....pozdr. serdecznie
JacekSojan Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 proponuję tytuł : Marlett Sosna ważka (niekoniecznie w takiej kolejności)
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 16 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bernadetta1 Czy Twoim zdaniem popełniliśmy błąd? PozdrawiaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 16 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ? PozdrawiaMy.
adam sosna Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wygląda na to, że byka strzelił jednak nie mogę się z Nim skontaktować bowiem najbliższy seans spirytystyczny mamy za tydzień "Wpłynąłem na suchego przestwór oceanu" też coś
czarna porzeczka Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 mam pytanie: czy to że ważka ma specyficzny sposób latania ma znaczenie w tym wierszu?
Bernadetta1 Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bernadetta1 Czy Twoim zdaniem popełniliśmy błąd? PozdrawiaMy. nie jestem pewna:)...w sumie wiersz to wiersz:)...na wszelki wypadek przemyślcie:)..pozdr.
egzegeta Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Marlettko and Sosna nie przejmujcie się tym zarzutem odnośnie do "przestwór". wszystko OK, a gdyby ktoś miał coś naprzeciw;) to proszę bardzo, www.sjp.pwn.pl/lista.php?co=przestworze zresztą u Was nigdy na żadnego "bubla" językowego nie trafiłem, Co innego wiersz, tu miałbym coś naprzeciw, ale nie powiem;)) Pozdrawiam
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 17 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bernadetta1 Czy Twoim zdaniem popełniliśmy błąd? PozdrawiaMy. nie jestem pewna:)...w sumie wiersz to wiersz:)...na wszelki wypadek przemyślcie:)..pozdr. wiersz to wiersz - prawda głęboka cóż zagrzebaliśmy się w słownikach odkryliśmy przestworza dla kosmonautów i przestwór dla poetów (i im podobnych czyli nas) dziękujemy i pozdrawiamy (przepraszamy najmocniej ale wolimy Mickiewicza od Hermaszewskiego)
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 17 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. smacznego
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 17 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 egzegeta a dlaczego? my zawsze radzi wysłuchać uwag! często zostajemy przy swoim (upór pono odmładza) co nie znaczy że wszelkie uwagi nie są uwzględniane w następnych wierszach dziękujemy i pozdrawiamy
czarny-tulipan123 Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Marlett:lepiej niech Pani pisze sama; bo lepie pani wiersze wychodzą osobiście. A Pani męża, nie znajduję w poecie. Pozdr.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 17 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 czarny-tulipan123 grzeb pan w wierszach nie poetach
Mirosław_Serocki Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To napiszcie w końcu wiersz.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 17 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czarna Porzeczko! Spróbuj kiedyś sfotografować ważkę:)) Lato spędziliśmy nad jeziorem - nam udało się. PozdrawiaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 17 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. marianna ja! Dziękujemy, chętnie zajrzymy do Twojej ważki:)) PozdrawiaMy.
Bernadetta1 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wygląda na to, że byka strzelił jednak nie mogę się z Nim skontaktować bowiem najbliższy seans spirytystyczny mamy za tydzień "Wpłynąłem na suchego przestwór oceanu" też coś no czyli stosujesz archaizmy:)...kiedy czytałam wiersze w jednej z audycji tez zasugerowano mi , ze cos takiego sie u mnie pojawia:)..wstawki typu ,,wszak''..itd. Ale to chyba nie jest bład;)..pozdrawiam...
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 18 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Bernadetta1 nie jesteśmy pewni tak do końca czy to już jest archaizm kiedy można powiedzieć z całą pewnością, że coś jest archaizmem? przytoczone "wszak" jedno z nas za archaizm nie uzna bo tak mówi on i jego rodzina "przestwór" - czy to archaizm? nie wiemy powoli zanika "telefon" zastępuje go "komórka" i pewnie wiele innych słów stanie się "archaizmami" przykładowo - pralka brzmi mi archaicznie :) pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi