Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Z kamerą wśród

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

skorzystam z tej wypowiedzi i bezczelnie się pod nią podpiszę;)
Nie mogę zatem odpowiedzieć inaczej, niż:

Wielkie dzięki, Pani Anno, tym bardziej, że wiersz nie był wklejony jako napisany wcześniej, tylko powstawał na witrynie orga:P Można więc go uznać za niedopracowany, hehe.
Pozdrawiam

;):P

Tytuł sugerować może, iż przedmiotem wypowiedzi podmiotu lirycznego będą niektóre zachowania ludzkie Peel będzie starał się wręcz unaocznić prymitywizm człowieka Co jest godne zwrócenia uwagi - tekst jest adresowany, zatem niewykluczone, iż Autor/osoba mówiąca będzie starać się wyjaśnić pewne zjawiska dotyczące codziennego funkcjonowania

Podmiot liryczny wciela się w postać osoby prowadzącej program przyrodniczy, którego tonikę stanowić będzie człowiek, a raczej jego popęd seksualny W zwrotce pierwszej następuje dość skąpy, acz konkretny opis tegoż stworzenia i jego zachowania Męski przedstawiciel gatunku usiłuje zbliżyć się do partnerki, ta jednak wydaje się nie mieć ochoty Najgorsze jest jednak to, że typek się obraża Podmiot liryczny słusznie go podsumował - zdecydowanie się z nim zgadzam (sic!) :)

Poza walorami humorystycznymi wiersza, można się tu dopatrzyć dość słusznego, życiowego spojrzenia podmiotu lirycznego na sprawy łóżkowe, czy oscylujące wokół nich Facet myśli, że mu się należy, że kobieta jest jego niewolnicą i nie jest w stanie pojąć, dlaczego nie chce z nim 'tego' zrobić

Mnie to przekonuje, mnie to chwyta, mnie to bierze, dlatego konsumuję tekst z radością, uśmiechem i przyjemnością Zostawiłbym plusa, ale jeszcze nie mogę ;/ Dobrze, że chociaż Pancolek uraczył nim Twój wiersz, bo jest naprawdę dobry Może nie porywający, ale dobry :)

Pozdrawiam