Magnetowit_R. Opublikowano 5 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 nie tylko przepiłem nogi chodzą tam gdzie chcą jak szczudła padam nie umiem na szczudłach z pragnienia pragnę więcej chce złudzenia zachować muszę w azylu nie boli żadna myśl potrzebuję ciało zmęczone nasączyć nie jem by zostać jak najdłużej żarcie kosztuje ja potrzebuję muszę pragnę chcę
H.Lecter Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Odchudziłbym początek : przepiłem nogi chodzą tam gdzie chcą padam nie umiem na szczudłach i dołączył do reszty. Pozatym nie czepiam się, może być. Pozdrawiam.
Olesia Apropos Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chcę? odbierzesz, jak odbierzesz, ale napiszę nie podoba mi się. obiecujący początek zepsuty drugą częścią po pierwsze: zaawansowana enteroza (nie wiem, dlaczego tak porozbijałeś to na jedno- dwuwyrazowe wersy, ma to jakiś cel?) po drugie: nadmiar czasowników (zobacz, ile tego jest:/) mam wrażenie, że wiersz jest napisany na podstawie jakiegoś schematu, którego zawzięcie się trzymasz (czasownik+dookreślenie) wkradły się niezamierzone, jak myślę, rymy i to powtórzenie na końcu: muszę, pragnę, chcę:/ to najgorszy z tekstów, jakie u Ciebie czytałam
Magnetowit_R. Opublikowano 5 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 H.Lecter, dzie wuszka wasze uwagi podzielam. przy edycji dodałem coś do wstępu, a rozdzielność tez odczuwam. Olesia dobrze rozczytałaś moje zamierzenia. rozbicie -tak. ma być porwane, chaotyczne, gdy pragnienie wyłącza myślenie. nagromadzenie czasowników - zamierzone, powtórzenie niektórych również. mysli miały pojawiać się w przymusie pragnienia, chęci, przymusu.rozpoznanie uczuć bełkotliwe. szkoda, że ci się nie spodobało:) pozdrawiam
adam sosna Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 za dużo tego czego nie lubię
JacekSojan Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 imperatywowi kategorycznemu (musisz bo musisz) przeciwstawia się imperatyw hopotetyczny, warunkowy : musisz to zrobić, jeśli chcesz być szczęśliwy... podoba mi się początek - od połowy nudne i męczące, wręcz histeryczne; J>S
Fanaberka Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Przeczytane, zapomniane. Niestety.
Rekomendowane odpowiedzi