teresa943 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 w kominku migoce płomień zalotnie gra stara płyta w rytmie dwie czwarte pląsa po pokoju cisza z najwyższego piętra kumpel podgląda przez okno jak zawsze moje noce wciąż przeraźliwie białe łóżko pustką coraz szersze nie zachęca do snu pod poduszką marzenia zziębnięte pragną zatańczyć sentymentalne tango w ramionach tulić bliskość ciepłą i drżącą delektować się jak winem na cztery czwarte singiel bez ciebie krok mylę bądź moją parą
Koval_ZNowin Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 jak zawsze moje noce wciąż przeraźliwie białe łóżko pustką coraz szersze nie zachęca do snu pod poduszką marzenia zziębnięte pragną zatańczyć to zwłaszcza, bardzo podoba mi sie ten fragment. Coraz szersze łóżko, czyżby czasu co raz miej i kurczymy się w swoich czterech ścianach? A na koniec ta zmiana listu raczej optymistyczna. Pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wierny mój czytelniku, bardzo Ci dziękuję; cieszę się, że znalazłeś coś dla siebie, choć to akurat smutne, jednak ważne, by wciąż oczekiwać lepszego... :)))) Moc serdeczności i spokojnej nocy -teresa
kasiaballou Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tereso, ten klimat sie udziela, tylko pytanie; to dobrze, czy źle? wiersz mi się podoba, ale refleksje końcowe zachowam dla siebie ;) pozdrawiam serdecznie :) kasia.
teresa943 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Kasiu, cieszę się, że się podoba, a co do końcowej refleksji, to masz prawo jako czytelnik zrobić, co zechcesz. Natomiast klimat...hmm...dobrze, czy źle? nie wiem...po prostu akurat taki jest sam z siebie... Bardzo dziękuję. :))))) Serdecznie pozdrawiam -teresa
Rachel_Grass Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 przeczytałam oczywiście wszystkie, ale komentarz postanowiłam zostawić tylko pod tym jednym. podoba mi się od tytułu do puenty. lubię wiersze, które umiejętnie oscylują wokół głównego motywu (którym w tym przypadku jest muzyka, jak mniemam) i zagarniają w niego mnóstwo ciekawych rzeczy. uwielbiam takie wiersze, a ten jest tą techniką bardzo dobrze wykonany. żal, smutek, dojmująca samotność i nadzieja, naturalnie ;) pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rachel, jesteś cudowna i równie cudowny Twój komentarz (sorry, ale to tak spontanicznie). Mówisz "lubię wiersze, które oscylują wokół głównego motywu...i zagarniają mnóstwo ciekawych rzeczy..." (dodam: jakby mimo woli po drodze...); radość ogromna, że wysoko oceniasz technikę...ot, trafiło się...ślepej kurze (to ja!) ziarno, hehe...i tyle; dziękuję za "trzy w jednym" ; :))))) Serdecznie pozdrawiam -teresa
gabriel p. Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w białej sukni do kolan, o nogach bosych, tańczę na drewnianej podłodze tango z ulotnym kochankiem, chwytam go, trzymam w zaciśniętej pięci. w muzyce pauza a dłoń pusta... temo coraz szybsze, na podłodze mokrej i słonej upadam... sama czy muszę pisać coś więcej? poprostu widzę Twoje wiersze :-))) pozdrawiam :-))))
Bernadetta1 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. uwielbiam klimaty zdartej płyty, grającej szafy....pozdrawiam z ogromnym plusem:):)
zak stanisława Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 a cóż to za posucha, nietylko u Aliss, u mnie, nawet i u ciebie:D tanga sie zachciało, a do słoików, do dżemików! ogórasy czekają :P :D hihihihi cmok teres!!!!!
Rachel_Grass Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 a więc tak: 1. teraz to cudowna, jak jeszcze mnie nie znasz :))) 2. żadna z Ciebie ślepa kura - to, że umiesz pisać wiersze, to nie Twoja wina. pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w białej sukni do kolan, o nogach bosych, tańczę na drewnianej podłodze tango z ulotnym kochankiem, chwytam go, trzymam w zaciśniętej pięci. w muzyce pauza a dłoń pusta... temo coraz szybsze, na podłodze mokrej i słonej upadam... sama czy muszę pisać coś więcej? poprostu widzę Twoje wiersze :-))) pozdrawiam :-)))) Gabrielu, cudowna interpretacja! I jaka wymowna. Dziękuję, że "widzisz"... :)))) Serdecznie pozdrawiam -teresa .
teresa943 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Bernadetko, dziękuję bardzooooo :)))) Serdecznie pozdrawiam -teresa
teresa943 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu, miło Cię widzieć! Ano posucha, upały dokuczają, więc nic dziwnego! słoje, nie zając...a nawet jak się nie zapełnią, co mi tam... odpoczywam...wakacje przecie... :)))))) Serdeczne cmoki -teresa
teresa943 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rachel 1. nie znam Cię, ale trochę wyczuwam :))) 2. no tak, właściwie, nie moja... :)))))
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Tereso! Spędziliśmy wakacje tam gdzie są białe noce. Rzeczywiści trudno się zasypia, ale u wierszu jest wieloznacznie. PozdrawiaMy.
Boskie Kalosze Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, czarno to widzę:białe noce biały miś dla dziewczyny Pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, czarno to widzę:białe noce biały miś dla dziewczyny Pozdrawiam :) masz rację, czasami mogą być...polarne... i wtedy są przeraźliwie zimne... :) serdecznie pozdrawiam -teersa
Rekomendowane odpowiedzi