Sebastian_Pietrzak Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Marta która jest martwa chce porozmawiać o duchach duchotach dialektu i braku podwieczorków przybyła jak nigdy za życia w krochmalach czysto bez szarej otoczki i z uśmiechem niewidzialnym sprawi że pamiętasz i pamiętać będziesz brak konwersacji tylko głuche rzucanie pestek kontrast samotności wśród kukieł z ludzką skórą rozciąganą przez pajęcze łapki cii zatrzymaj gramofon bo zniknęła państwo niby żywi blado wyszli herbatniki za twarde czy też herbata szorstka niczym szare mydło na przebudzone pory
Messalin_Nagietka Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 ładne opowiadanie, ale poezja wymaga metafor może nawet szczypty magii - bynajmniej tak mi się zdaje, ale co ja tam ... - troszkę mi się podobuje MN
Małgorzata_Jaworek Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 może trochę odbiega ten wiersz od formy poetyckiej, ale magii mu nie brakuje (według mnie).
Messalin_Nagietka Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no tak Marta=Maggie hi MN
BARBARA_JANAS Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Weszłam w obraz i ... + Pozdrawiam
zebra Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 "Marta która jest martwa" - to zdecydowanie najgorszy wers tego wiersza. nie udał się panu ten zabieg [?] /z.
Jerzy Rybak Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej "przynajmniej". "Bynajmniej"; najmniej, w żadnym razie (3), w żadnym wypadku (2) - Słownik Synonimów. Wierszyk wysilony (szybko Pan porzucił koncept; zabrakło słów?).
Messalin_Nagietka Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej "przynajmniej". "Bynajmniej"; najmniej, w żadnym razie (3), w żadnym wypadku (2) - Słownik Synonimów. Wierszyk wysilony (szybko Pan porzucił koncept; zabrakło słów?). a co to za ogon przy ...? MN
Sebastian_Pietrzak Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak zabrakło, jestem taki ograniczony i nieoczytany
Małgorzata_Jaworek Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 "zabrakło słów?" - no to mi teraz słów brakuje... szkoda gadać wiersz ciekawy, nie pisany na siłę, przywołuje pewne obrazy, skojarzenia, a nie jest zlepkiem bzdurnych, przymusowo udziwnionych metafor... Póki co nie mogę obdzielać plusami, a szkoda.
Bernadetta1 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 tworzenie obrazu w tym wierszu zasluguje na pochwałe:)...nie moge dac plusa a szkoda:::( pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi