Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

National Geografic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesteśmy na polanie, koło Moguncji,
obserwujemy akt podwójnej konsumpcji.
Ona - je śniadanie.
On (bez łba już), na niej,
zaciekle dochodzi… o dzi...! Koniec funkcji.

Opublikowano

Bliźniaczki z Lęborka, uzbrojone w różaniec,
ciągnie do natury... jeden Murzyn - zaprzaniec.
Wypowiem to ze smutkiem
- nogi ma... jakieś krótkie?
Lecz czekoladowy uwielbia przekładaniec.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @[email protected]@Omagamoga@Nata_Kruk@Leszczym@obywatelPięknie Wam dziękuję i serdecznie pozdrawiam. :)
    • Nocą ląduję pomiędzy kanałem, A zlewozmywakiem, obok ogrodu. Więziony wdziękiem pijackiego Smrodu — na Holiday Park Garden.   Nie myślę już dawno, co kiedyś. W sprawczości ląduję bezwładnie, Pomiędzy tym, co wczoraj, a dzisiaj — Bez pieniędzy, skrojony po równo.   Obdarty z ubrań, otruty smogiem, Mijam przechodniów pijanym wzrokiem. Zrywam z gabloty afisze grozy, Zlizuję tabletki jęzorem prozy.   Ścieram z czoła papierem ściernym Okruchy nocy — by kiedyś do mnie Raz jeszcze Zechciały powrócić.      
    • @Waldemar_Talar_TalarBardzo dziękuję! Masz rację, ale niestety są. Sam napisałeś pięknie o domku z kart - zawsze cierpią dzieci, z traumą na całe życie. Pozdrawiam.  @violettaBardzo dziękuję! 
    • @Marek.zak1Dzięki za wyjaśnienie. Ale na co dzień spotykałam się z takimi patologicznymi sytuacjami, że byś chyba nie uwierzył. Dlatego już nie oglądam nieszczęść na ekranie. Bo nie muszę. Jak wrócę do pracy to znowu pewnie poznam takie "przypadki" toksycznych relacji. Pozdrawiam.  @huzarcBardzo dziękuję! Jak jesteś świadkiem tragicznych sytuacji, to trudno się od nich uwolnić .  @Alicja_WysockaBardzo dziękuję! Dużo jest takich domów, nie jesteśmy nawet tego świadomi jak dużo. Coraz więcej jest zakładanych Niebieskich Kart.  @Annna2Bardzo dziękuję! Masz rację, że tylko ucieczka, ale jakże to skomplikowany proces psychologiczny.  @MigrenaBardzo dziękuję! Świetnie to przełożyłeś na język filozofii, ale czasami w życiu są sytuacje, które nawet "nie śniły się filozofom". Piękny komentarz - dziękuję raz jeszcze.  @RomaPięknie dziękuję! Dostać takie pochwały od Poetów to piękne uczucie, aczkolwiek mnie trochę zawstydzają. 
    • @Pan Ropuch @Pan Ropuch napisz jeszcze wiersz złożony z - 11,7 słów,    -  1,17 słów,    -  0,117 słów,    -  0,017 słów,    -  0,0017 słów.   po napisaniu, zamelduj o tym.   nawet cię nie przeganiam tradycyjnym spadaj, bo ciekawią mnie nieudacznicy co piszą jakby zamiast mózgu mięli  olej palmowy we łbie, ale z uporem maniaków przyłażą poprawiać wiersz kogoś innego niż oni sami.   majsterkowiczu, ropuchu czy inny tasiemcu  - działaj !
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...