GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 6 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 tego dnia zacznę od mocnej kawy, wstanę z grobu na przekór i opuszczę cmentarz, przecinając punkt rozszczepienia światła i mijając go. bo jest czas zaczynania, czas kończenia i czas bycia mężczyzną. pozornie obecność ciał obcych, części trzecich i osób pierwszych jest zbędna w prostym układzie: ty, my, oni. biała dama pomiędzy absolutami, dama biała jak amfetamina i jak gabinet cieni transparentna. i dama biała w kratkę jak kartka nienapisanego wiersza o tym, że się w niej skończył kawałek czyjegoś całego świata.
Stefan_Rewiński Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Zaciekawia, pozdrawiam. Stefan.
Tomasz_Piekło Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 Podoba mi się poza dwoma pierwszymi wersami.
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, pozdrawiam /Gas
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to mi się podoba :) cieszy fakt, że choć tyle. dziękuję :) /Gas
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm... spieszę z wyjaśnieniem. być może faktycznie zaczynanie dnia od kawy jest dość oklepane, więc rozumiem, że się nie podoba. w tym wypadku, ma to również inne znaczenie. speedball to połączenie dwóch narkotyków: jednego stymulanta i jednego depresanta. tutaj funkcję stymulującą ma kawa (kofeina itd.), zaś samo otoczenie - cmentarz - wpędza w depresję. mimo to dziękuję za odwiedziny, pozdrawiam /Gas :)
BARBARA_JANAS Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuje za ten niemy głos, pozdrawiam :) /Gas
Espena_Sway Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla mnie w takiej formie. choć przyznaję, Kasparku, iż nie lubię zbytnio filozofii i te terminy trochę mnie drażnią, mimo wszystko doceniam pomysŁ i warsztat. pozdrawiam serdecznie Karspena :)
Marcin Gałkowski Opublikowano 10 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2008 mimo tłumaczeń autora, jak dla mnie pierwsze dwa wersy - won:) miejscami troszkę przekombinowany zdaje mi się. ale dobry. wiem zresztą z dobrego źródła, że interesujesz się Waść filozofią, to Cię tłumaczy;). a za te fragmenty (ale nie tylko za nie): "bo jest czas zaczynania, czas kończenia i czas bycia mężczyzną" "dama biała jak amfetamina" należy się plus=) pozdrawiam
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla mnie w takiej formie. choć przyznaję, Kasparku, iż nie lubię zbytnio filozofii i te terminy trochę mnie drażnią, mimo wszystko doceniam pomysŁ i warsztat. pozdrawiam serdecznie Karspena :) heh, się lubi jak się nie musi ^^. aczkolwiek dużo terminologii 'fachowej' tu nie widzę, no, może "absolut"... wszystko. oglądam poprawki, jeszcze się zastanowię. dzięki za komentarz :) pozdry/Kaspar :)
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. muszę pomyśleć nad tymi dwoma pierwszymi, jakoś bym je zmienił, bo potrzebuję tego początku. dzięki za plusa i za uwagi, zastanowię się jeszcze. pozdrawiam :)
Nessa Isilra Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 A mnie się dwa pierwsze wersy podobają, choc im dalej tym bardziej podoba się. Szczególnie ten czas bycia. Ciekawy :)
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, cieszę się, że trafiam ;) pozdrawiam/Gas
Rekomendowane odpowiedzi