Bernadetta1 Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 zanim zabiorę cię na statek mojej i twojej wierności pokład daj mi swej duszy wierny obrazek niechaj przyszłości ramion dotknę niech w prostokątnym jego kształcie między drewnianą starą oprawą jak motyl skrzydła swoje osuszę zmęczone lotem, podniebną wrzawą kiedy przysiądę lekko wygodnie zniecierpliwiona duszy milczeniem' zabierz mnie w podróż dokoła wrażeń zaplącz miast sznurem pereł westchnieniem wtedy uniosę wzrok ku górze szukając pod niebem granicy spojrzenia rzucę kotwicę by przybić do brzegu dotykając stopą sensu przeznaczenia
Bernadetta1 Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 czuje ze mi sie dostanie za ten wiersz:)..no ale zaryzykuje;) pozdr.
HAYQ Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Nie będę się czepiał "duszy milczenia" i "pereł westchnienia" (to może później, bo jest tego więcej;) - zacząłbym od rytmu, bo już od pierwszej trochę kuleje. Poza tym przydałoby się więcej prostoty. Nie chodzi o zamianę statku na kajak, ale jakby o zmniejszenie gabarytów wypowiedzi. To, co pod spodem, to tylko próba utrzymania rytmu, nie propozycja na zmiany. Pozdrawiam.zanim zabiorę cię na mój statek naszej wierności czysty pokład daj mi swej duszy wierny obrazek niechaj przyszłości ramion dotknę..... zbyt monumentalnie, mniej patosu
teresa943 Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Bernadetto, pozwól, że odczytam to po swojemu...zanim zabiorę cię na statek mojej i twojej wierności daj mi swej duszy obrazek niech dotknę ramion przyszłości niech w prostokątnym kształcie między drewnianą oprawą jak motyl skrzydła osuszę zmęczone podniebną wrzawą a kiedy przysiądę wygodnie niecierpliwa duszy milczeniem' zabierz mnie w podróż wrażeń zaplącz pereł westchnieniem wtedy uniosę wzrok ku niebu szukając granicy spojrzenia rzucę kotwicę by przybić do brzegu przeznaczenia Tak mi łatwiej było czytać. Zgadzam się z uwagami HAYO. Chyba powinnaś ten wiersz dopieścić. :) Serdecznie pozdrawiam -teresa
Bernadetta1 Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki za wglad i komentarz:)..wiersz byl wrzucony tak z pospiechem wiec wymaga wielu poprawek:)..pozdr cieplo
Bernadetta1 Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teresko Twoja wersja super:)...dzieki za rady skorzystam:) pozdr.
adolf Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie jest tak źle, czytało się nawet przyjemnie ;) i fajnie opisujesz. buduesz obrazy, t5ylko neistety czasem wiersz przybiera takiej troche haniowości ;), ale popracowałbym jeszcze bo nie jest źle;) wersja teresy fajna, może i by na niej się oprzeć ;) pozdr.
Bernadetta1 Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie jest tak źle, czytało się nawet przyjemnie ;) i fajnie opisujesz. buduesz obrazy, t5ylko neistety czasem wiersz przybiera takiej troche haniowości ;), ale popracowałbym jeszcze bo nie jest źle;) wersja teresy fajna, może i by na niej się oprzeć ;) pozdr. dzieki Adolf za słowa otuchy:)...nie podoba mi sie jednak to moje wierszydło:).mysle od czego zaczac zmiany;)..pozdr.
Koval_ZNowin Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Całkiem przyjazny ja bym tylko trochę wersyfikację zmienił, pozdrawiam:)
Baba_Izba Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Czytałam, jednak jest coś niezmiernie fajnego, w wierszach o czystej miłości. Nie o platonicznej, wydumanej, ale takiej zwykle - uczciwej! Pozdrawiam - baba
Bernadetta1 Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki:).milo mi..pozdr.
Bernadetta1 Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Milo Cie Babo znow ujrzec:)...ja jestem bezstronna i mowie , ze nie jest najlepszych lotow...pozdr. cieplutko:0
Baba_Izba Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Jak tak mówisz, czujesz, to masz pewnie dużo racji. Już pod wierszem wspomniałaś o tym. Może jeszcze coś zmienisz, albo napiszesz inny, ale ten temat, niektórzy mówią: oklepany, a ileż ma uroku! Wprowadziłaś mnie w nastrój sentymentalny, i dobrze! Dzięki! Pozdrawiam serdecznie - baba
Bernadetta1 Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki ze sie temat podoba:)...mial byc liryczny...bede probowala przerobic:)..pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi