adolf Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Skarleni!Pustośpiew znad sceny, sztuki wygłodniałej Żrącej skrawki ducha chcąc sens w bez-sen zmielić, Płynie żłobiąc ranę w piersi marmurowej By jak fala myśli w sam umysł uderzyć. Skarleni, zmarniali marzycie by w głębi Dostrzec w świetle kolec – przewin i wpaść w niego Prysnąć na miliony snów wyższej potęgiI zlać się w czas przeszły tkwiąc w nurcie przyszłego! Wyschło wiary morze wrząc i tracąc zwidy Płynie w nim wierszowiec: palą bohaterów Zda się, że przyrządza ktoś z wawrzynu liści Kolejną zjaw wojnę pozbawioną celu. Skarleni! Nim lustro galaktyk wyda z siebie owoc Nim zakwitną góry w korony z błyskawic Niech bezmiar i nicość w słów zleje się Słowo Niech stopi się Niebo chłonąc sny z wierszami.
Marusia aganiok Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 adolfie - jesteś dla mnie wyzwaniem!!!!!! :))) pozdrawiam:))) Ma.
Baba_Izba Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 ambitne pisanie i chyba trudne! Znawcą nie jestem, mnie się podoba; czytam to z taką przyjemnością, z jaka np. oglądam stare witraże w oknach. Z podziwem. Serdeczności - baba
Rekomendowane odpowiedzi