Bo Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 czereśniowa piosenka nie napisana jeszcze jeszcze melodią nie łże jeszcze słowami nie mami jeszcze nie biorą cię dreszcze że ona jest taka inna że biegnie przez przestrzeń jak zwinka że czereśniowe ma serce i duszę mokrą od rosy że chce jej zbyt intensywnie nawet zakonnik bosy że jest jak bajka z morałem który oberwaniem jest chmury i rzewna jak z gwiazdą na czole królewna co do obcego ogrodu zagląda przez płotek a on jest może zbyt gęsty więc jednak chyba nie dojrzy co za nim chabrowo-złotymi oczami czy piesek tam czy też kotek że lekka jak piórko co buja w przelocie że czereśniowa w niej pestka w słonecznym gniecie ją splocie a ona czeka wciąż czeka wciąż wciąż czeka na usta jakiegoś człowieka jakiegoś tekściarza może co słowa traktuje jak orzech na śpiew duszy muzyka chociaż muzyków unika czeka tak chciałaby żeby bez żadnej widocznej potrzeby swoje mieć wreszcie pięć minut spragniona solowych przygód mimo pestkowych niewygód czeka by wypluć z siebie tę pestkę wprost na zasłonki niebieskie nareszcie bo chciałaby się odśpiewać i wybrzmieć i przebrzmieć i błyszczeć i czeka by wreszcie prawdziwie zaistnieć bo chciałaby się zakochać w zwyczajnym czajniczku z gwizdkiem w maleńkim imbryczku z gwizdkiem
Fanaberka Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 No super! Druknęłam w trzech egzemplarzach i moi mężczyźni właśnie ją śpiewają i rapują. Chwalą, że jak na hip-hop - milusi tekścior. Pozdrawiamy. :-DD
Rafał_Leniar Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 a czemu nie turystyczna? ;) [url]www.youtube.com/watch?v=l07JUHlBCl0&feature=related[/url]
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...bo religijna ;D poezja nie poezja, ale zobaczcie na wiersze Osieckiej, niby też tylko piosenki - a ile z nich zostało (zostaje)? napisane bez pretensji, niektóre momenty zabawne, niektóre ładnie zrymowane, historia opowiedziana z dziecięcą naiwnością wielkie dzwony? nie - rosa na konwaliach ;) pzdr. b
JacekSojan Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 tak - piosnka, piosenka; tylko zaśpiewać; a dobra piosenka bez poezji nie istnieje - to imperatyw artystyczny! :) J.S
Goya Abramowicz Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Doczytałam jedną trzecią i poszłam w pisdu...Nie moje klimaty...Ech... Ale pozdrawiam autora i żadnego więcej dzisiaj nie pozdrowię, jakoś tak odechciało mi się...
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i wyszło, co miało, z wora: w p! ;) Pytanie za sto złotych: po co pisać 'koment", skoro się nie "doczytało"? Dla autora czy dla własnej autoreklamy? pzdr. b
Goya Abramowicz Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i wyszło, co miało, z wora: w p! ;) Pytanie za sto złotych: po co pisać 'koment", skoro się nie "doczytało"? Dla autora czy dla własnej autoreklamy? pzdr. b Proszę się skupić, rozbudzić w sobie drzemiącą inteligencję (jeśli przepracowana,podczas pisania wierszy, nie skonała już wieki temu) i dokonać wyboru przyjemniejszej dla siebie opcji, w końcu każdy powinien "mieć coś z życia" (to popularna przenośnia, która, obawiam się, znowu dostarczy komentującemu sporo pracy by ją sensownie odczytać, ale co tam , w końcu bycie poetą to bądź co bądź, cięzki kawałek chleba ;) ) Lekko pozdrawiam ;)
Baba_Izba Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 A ja sobie ( i o sobie) podśpiewuję kawałkami tekstu: "jeszcze nie biorą cię dreszcze że ona jest taka inna że chce jej zbyt intensywnie nawet zakonnik bosy bez żadnej widocznej potrzeby jak piórko co buja w przelocie jak z gwiazdą na czole królewna czy piesek tam czy też kotek wciąż czeka na usta jakiegoś człowieka bo chciałaby się odśpiewać w maleńkim imbryczku z gwizdkiem przez płotek" Wszak to pisze wprawny Poeta? Z pozdrowieniami - baba
Bo Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ogromnie to sympatyczne. bardzo dziękuję. kłaniam . Bo Ps. uwaga nadzwyczaj słuszna- bez poezji dobra piosenka jak ścięty kwiat bez wody;) pozdrawiam
Bo Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. naprrawdę?? aż się zająknęłam. z przejęcia. duch we mnie rośnie:). bardzo dziękuję. naprawdę nie spodziewałam sie aż tak miłego przyjęcia. pozdrawiam serdecznie hiphopujących. Bo
Bo Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jasne! potrzeby są różne:) "w imbryczku przez płotek"- kapitalne! ściski gorące;) Bo
Rekomendowane odpowiedzi