Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
apokalipsa szminki --- moim zdaniem zupełnie nietrafne zestawienie, wprowadza nadmierny patos do i tak nie przystających pojęć

rozedrgany pod ramieniem --- nie widzę tego, jak coś się może dziać pod ramieniem?właśnie próbuję zobaczyć co jest pod moim ramieniem i nie da się tego zaobserwować ponieważ ramię zasłania ;)

budząc
do snu
--- ciekawe odwrócenie, pytanie tylko czy uzasadnione w teście; jak dla mnie nie do końca

Pozdrawiam ciepło
Coolt
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

śniły mi się
na wczorajszej jawie
wargi rozedrgane
as pikowy przystrojony szminką
ramieniem budził do snu

apokalipsa skowronków

wybacz Rachel ten żart.Pozdrawiam serdecznie.
Opublikowano

Coolt; do przemyślenia, do zmiany, do wyrzucenia- muszę się jeszcze zastanowić. dziękuję za bezcenne sugestie.

H. Lecter; nie pomagasz... :) jest z nim (czyt. wierszołem) aż tak źle, czy po prostu wena
Cię naszła?

pozdrawiam.

Opublikowano
wargi przystrojone w apokalipsę szminki
rozedrgany pod ramieniem pikowy as

na wczorajszej jawie usiadła
budząc do snu
przegrana?
w makao?

;)

Sorki, ale tak mi pasowało :)
Pozdrawiam.
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Z wierszołem nie jest źle, tylko musisz go skończyć.Złożyłaś parę ładnych,sugestywnych obrazów ,które trzeba teraz zamknąć/uzupełnić/doprawić.To cenne gdy dajesz wyobraźni polatać (mój wierszyk to tak naprawdę interpretacja a mam jeszcze inne) ale musisz znaleść/dopisać jakiś punkt ciężkości tekstu.Najwięcej można ugrać majstrując przy apokalipsie i skowronkach .Pozdrawiam.
Opublikowano

HAYQ; nie ma za co, chociaż komicznie to brzmi. dzięki za odwiedziny.

H.Lecter; tyż racja :) rzeczywiście, brakuje zawieszenia i coś mi się rypie. nad apokalipsą i skowronkami będę oczywiście myśleć. dzięki za kolejne kilka minut na mnie i mój wierszoł.

pozdrawiam.