lubię latawce Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 [wybaczcie jej bo nie wie co czyni] w środku lipca spadł śnieg a ja taka nieumalowana another story about Madlen piję piwo zamiast szampana w butelce jest wielkie morze czas krzywym kołem się toczy nie zbudujemy fosy w ogródku bo puenta strzeli jak z procy
Mr.Suicide Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 po pierwsze - cóż za okropny śnieg panią podmiot liryczną śmiał dopaść w środku lipca. toż to niedorzeczne ! tym bardziej, że ona taka 'nieumalowana'. szczyt bezczelności ! obraziłbym się ;) po drugie - również wolę piwo od szampana. szampan jest, jak dla mnie, zbyt musujący w swej musującej formie. w dodatku dobry tylko na sylwestra. jeszcze co do piwa - szczególnie polecam lubelską Perłę Mocną ;) najlepsze piwo, jakie można spożyć w Lublinie ;) nie wiem dlaczego, ale odnoszę wrażenie, że przez drugą strofę przewija się erotyka. otóż podmiot liryczny wraz z bliską mu osobą /zapewne partnerem/ nie zdążą nawet spokojnie porozmawiać, tudzież coś w ten deseń /'nie zbudujemy fosy w ogródku'/ bo w swym nieopanowaniu emocji i ogromnym pożądaniu, wylądują zaraz w łożu miłości fizycznej /'puenta strzeli jak z procy'/. oczywiście to tylko przypuszczenia, a nawet raczej żart. domyślam się, że nie o to w tekście chodzi, ale nie mogłem się powstrzymać ;) przeanalizowałbym jeszcze raz ilość zgłosek w pierwszej strofie ;) poza tym jeżeli chodzi o kwestie warsztatowe jest w porządku. zdaje się, że rytm zostaje w drugiej zwrotce zachowany należycie. aczkolwiek pewności mieć nie mogę /nie znam się na rymowaniu/. przekonuje mnie ten tekst. zarówno ze względu na formę /dość melodyjną i plastyczną i barwną i obrazową :)/, jak i tematykę. poza jedną, drobną uwagą, o której nie omieszkałem nie wspomnieć wcześniej, zastrzeżeń nie mam. zatem plus :) pozdrawiam.
lubię latawce Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "okropny"? niee ;) a w środku lipca zazwyczaj dzieją się same niedorzeczności, np. moje urodziny ;-) (powoli zaczynam ich nie cierpieć, no wiesz, syndrom "over 18" :P ) [quote]po drugie - również wolę piwo od szampana. szampan jest, jak dla mnie, zbyt musujący w swej musującej formie. w dodatku dobry tylko na sylwestra. jeszcze co do piwa - szczególnie polecam lubelską Perłę Mocną ;) najlepsze piwo, jakie można spożyć w Lublinie ;) w Lublinie być może tak, ale nie będę pół Polski przemierzać po jedno piwo ;o) którego i tak zapewne bym nie wypiła (peelka jest skazana na piwo, brakło szampana, co ją doprowadza do... furii :P ) [quote]nie wiem dlaczego, ale odnoszę wrażenie, że przez drugą strofę przewija się erotyka. otóż podmiot liryczny wraz z bliską mu osobą /zapewne partnerem/ nie zdążą nawet spokojnie porozmawiać, tudzież coś w ten deseń /'nie zbudujemy fosy w ogródku'/ bo w swym nieopanowaniu emocji i ogromnym pożądaniu, wylądują zaraz w łożu miłości fizycznej /'puenta strzeli jak z procy'/. nic nie powiem, żebyś plusika nie wycofał :P (oj rety, mężczyźni, "puenta strzeli jak z procy" powinna się od razu kojarzyć z "puentą strzelającą jak z procy", a nie ;-) ) [quote]oczywiście to tylko przypuszczenia, a nawet raczej żart. domyślam się, że nie o to w tekście chodzi, ale nie mogłem się powstrzymać ;) hehehehe - właśnie, mężczyzno! :P [quote]przeanalizowałbym jeszcze raz ilość zgłosek w pierwszej strofie ;) poza tym jeżeli chodzi o kwestie warsztatowe jest w porządku. zdaje się, że rytm zostaje w drugiej zwrotce zachowany należycie. aczkolwiek pewności mieć nie mogę /nie znam się na rymowaniu/. przekonuje mnie ten tekst. zarówno ze względu na formę /dość melodyjną i plastyczną i barwną i obrazową :)/, jak i tematykę. poza jedną, drobną uwagą, o której nie omieszkałem nie wspomnieć wcześniej, zastrzeżeń nie mam. zatem plus :) bardzo mi miło. pierwszy komentarz i już taki fajny ;o) /chciałoby się rzec: "zbudowałeś fosę w ogródku" ;o) mam przez Ciebie dobry humor serdeczności ^^ angie
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Lubię Latawce! nie zbudujemy fosy w ogródku bo puenta strzeli jak z procy Strzela wielonacznością:)) PozdrawiaMy.
lubię latawce Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lubię Marlett oraz Sosnę! jak wiersz strzela czymkolwiek to już jest o.k. so happy and thank you very much ;o) angie pozdrawiA.
HAYQ Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. peelka (z braku laku - szampana)w butelce piwa coś topi - rozczarowanie chyba. A miało być tak pięknie, dlatego puenta musi strzelić. Ładnie napisane, przemyślnie i bezpłaczliwie, z klasą. Duże plusisko, pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 piję piwo zamiast szampana brzmi rozczarowaniem; peelka pije piwo, które sama nawarzyła, zamiast (szampana) spodziewanego sukcesu; skryła się w ogródku, aby odgrodzić się (fosa) od nieprzyjemności (ewentualnie osoby), ale stwierdza, że to niemożliwe. Ładnie to ujęłaś. Serdecznie pozdrawiam -teresa
lubię latawce Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podoba mi się Hayq'owa interpretacja! duże plusisko również dla Ciebie! ;o) ale mam dziś dobry humor. dzięki stokrotne :* angelika
lubię latawce Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lubię Tereskę! Twoja interpretacja też jest superowa chociaż nie wiem, czy peelka na nią zasłużyła :D bo to taki mały żul żulik żuleczek ;o) dzięki za wizytę i pozdrawiam przeeeserdecznie angie
Jimmy_Jordan Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 grozisz tą puentą czytelnikowi, tak to jest jak poetka pijana pisze ;) zdrówko Jimmy
lubię latawce Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;o) czasem bywam pijana nie pijąc nic i to jest dopiero faza :D eh, przyjaciele ;o) zdrówko Jim
Marusia aganiok Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 podoba mi się strzelająca nie tylko puenta:)))a w butelce jest zawsze "może" a po wypiciu już pewność - po przebudzeniu niepamięć; czyli "samo życie" Pozdrawiam latawce co to dają się lubić:))
lubię latawce Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. eh Maruś, dobrze prawisz ;D no to nie wstrzymuję kolejki Twoje zdrowie! ;* angie pozdrawia ;o)
kasiaballou Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poniosło Cię Angie, fajniście; z loczkiem ;) masz polot, gratuluję wierszyka kasia.
Baba_Izba Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Można na różne sposoby interpretować wiersz i jego treść. A gdyby tak, jak ja rozumiem? Peelka opowiada: "w środku lipca się ochłodziło ja co dopiero wstałam z łóżka Madlen od nowa inspiruje historię koniuszkiem paluszka jest jeszcze butla pełna wina nie jestem pewna czy się droczysz połóżmy się znowu do łóżka potrafię cię jeszcze zaskoczyć" "[wybaczcie jej bo nie wie co czyni]"- też by znalazło tu swój sens. Myślę, że nie weźmiesz mi tego za złe? A wiersz fajniutki. Pozdrowienia - baba
lubię latawce Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mrr, nie wiem czy zasłużyłam sobie na tak pochlebną opinię ;o)) dziękuję za wizytę i pozdrawiam serdeczie angie :)
lubię latawce Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Babo! ależ mi się podoba Twoja wersja! gniewać się za Twoją interpretację - która jest szalenie super - nigdy w życiu! dziękuję za wizytę, baaaaaaaardzo :* angie
Baba_Izba Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 baaardzo mi miło, dzięki, lubię Cie czytać! Ściskam - baba
Rekomendowane odpowiedzi