Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 znów tracę czas na ustawianie słów w zdyscyplinowanym szyku grupuję zastępy wydumanych alegorii znów tracę czas czy kiedykolwiek armia poezji zdobędzie chociażby zamek z piasku słona fala to potrafi wojskiem bosym pozbawionym bagnetów podbijam ambicje tylko ja czytam swoje wiersze twierdząc konsekwentnie że wcale nie śmieszą
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 znów tracę czas na ustawianie słów w zdyscyplinowanym szyku... hmm a to czemu? to się powinno robić dla przyjemności, z potrzeby wewnętrznej, dla chwili rozrywki... czy kiedykolwiek armia poezji zdobędzie chociażby zamek z piasku ależ ciągle to robi :) tylko ja czytam swoje wiersze twierdząc konsekwentnie że wcale nie śmieszą czyli reszta uważa że śmieszą?..no ten nie śmieszy, jest dość smutnym wyrzutem, nie wiem dlaczego i do kogo, być może do samego siebie. Cóż życzę pozytywniejszych tematów :) podoba mi się porównanie z zamkami z piasku i falą oraz bose wojsko :) a tytuł chyba zbyt wyolbrzymiony... Serdecznie pozdrawiam Natalia
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Droga Natalko, zupełnie nie wyczułaś tonu w moim wierszu - popatrzyłaś najkrótszą dróżką, tą dosłowną... dziękuję jednak za czas który poświęciłaś mojemu tekstowi... co do tytułu jest to aluzja... cytat z klasyki poezji pozdrawiam serdecznie
kropelka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 " Za miliony kocha i cierpi katusze...a imię jegio czterdzieśći i cztery..."
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 UWAGA! Zakładam listę osób, które czytają wiersze Michała, i których one nie smieszą! Proszę sie dopisywać - trzeba pomóc zwątpionemu w siebie :) 1. Bogdan Zdanowicz - bezet 2. ............ ps. no,no, panie Kowalski - nowe spojrzenie widzę w Waści - autoironia przyszła? Plus-plus :)
Thomas Deszcz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie biorę Twojego utworu zbyt dosłownie -> + Pozdrawiam. P.S 3. Thomas Deszcz (choć czasami śmieszą w pozytywnym tego brzmieniu)
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ech Michaś, że tytuł to nawiązanie to ja wiem, uważam jednak nadal, że jest to wyolbrzymienie i mi nie gra ( przecież może, to Twój wiersz i Tobie ma się podobać :) ja tyko mowię, co mi tu pasi). Jeśli mogę to niezgodzę się jeszcze z tym, że nie wyczułam wiersza. To, że miałam drobne komentarze do niektórych fragmentów, nie znaczy przecież, że jako całości nie pojmuję wiersza. Wiem, że tu potrzebny dystans, jednak lubię zastanawiać się nad niemal każdym słowem użytym w wierszu. Pozwolę sobie interpretować go tak, jak uważam, dobrze? Serdecznie pozdrawiam Natalia PS 4 Natalia Jasińska (ale też ze wzkazaniem, że te, które mają śmieszyć pozytywnie to mnie śmieszą)
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję serdecznie za wpis - pozdrawiam
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ...bzdura........jeszcze ja czytam :) dziękuję Ewciu - wiem, że czytasz: ) pozdrawiam gorąco
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nowatorski pomysł z tą listą... i to specjalnie dla mnie. Masz racje Bogdanie - nowe spojrzenie, dziękuję serdecznie
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czasami śmieszą - dziękuje za poświęcony czas (i za wpis na niezwykle zacną listę...) pozdrawiam
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie śmieszą Michale, ja również to stwierdzam... No i podpisuję się pod listą n. Patrycja Rosłoniec. [sub]Tekst był edytowany przez Patrycja Rosłoniec dnia 07-06-2004 16:40.[/sub]
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz rację - wierzę, że przesadziłem przy pierwszym komentarzu - interpretuj Natalko jak uważasz, bo przecież o to w tym wszystkim chodzi. pozdrawiam
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Patrycjo, lista jest wspaniała: ) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi