bona Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Koniec? Nie on, męczy sposób w jaki zabiera. Mówisz: wiem jak powinno się żyć. I żyjesz, w fotografii. Tasowane karty pędzą; a radość? Wypływa z intensywności, z każdego początku. Wspólna zima rozjaśnia - grubą, czystą bielą. I razi. Najstarsze zdjęcie, przyciemnione szkła, akt. Godzenia z rzeczywistością. Boże Narodzenie, wbijam wzrok w ścianę jak w obraz i proszę o niewymodlone. Trzydniowe podchody i znowu przekleństwa. Zdjęcie. Ząbkowane obrzeża miękkie, w środku świadectwo dojrzałości. Rozgryzam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 jakoś tak do końca nie wiem o co Ci chodzi ale wiem to mój problem MN
bona Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Mój też, będziemy zmieniać:) Pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Świetny pomysł animacji rzeczywistości (czasu minionego i dziejącego się) za pomocą fotografii/klatek. Dobry,wyrazisty skrót "sposobu w jaki zabiera" :"Boże Narodzenie;wbijam wzrok w ścianę jak w obraz i proszę o niewymodlone.Trzydniowe podchody i znowu przekleństwa".Warto by dopracować/rozjaśnić znaczenie "najstarszego zdjęcia" -kojarzy mi się z jakimś fatalizmem.Mam mały problem ze zdjęciem o "ząbkowanych obrzeżach".Jeśli to kolejna retrospekcja,to kładzie finał.Może to jednak być również fotografia dziejąca się,opis stanu wewnętrznego peela (i tak przyjmuję).Forma wiersza nieco szorstka i niedopracowana ale w sumie zaciekawił mnie i "przemówił".Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 tak dla podpowiedzi - tlenek srebra - może księżyca odbity w rzeczywistości nie wiem Bono czy coś Ci to mówi, wiem, że troszkę naukowo podchodzę, ale tego mi brakowało, tej sepii lat, ząbkowane zdjęcia są najwspanialsze, przypomniałaś mi tatę, jak mnie uczył naswietlać z rzutnika, ech, dziś wszystko zacyfrowane, dziękuję MN
bona Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Dziękuję za komentarze i pozdrawiam :)
bona Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Dziękuje za wizytę i dobrze że się podoba:)
Rekomendowane odpowiedzi