janusz_pyzinski Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Największy we wsi idiota przyszedł do mnie i powiedział że napisał wiersz - kielnią. Jutro znowu przyszedł. Coś mnie drapie w gardle żeby się nie uśmiechnąć. -Pługiem pisał wiersz do wieczora. Pojutrze poszedłem sprawdzić. - Napisał najpiękniejszą poezję. Największy we wsi idiota przywitał mnie chlebem i solą. Do rana trwała rozmowa o siódmym dniu stwarzania.
Fanaberka Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może nazajutrz? "pojutrze" też chyba do podmianki. Rozmowa do rana? to ten chleb pewnie żytni był :-)) A na serio: Fajna myśl wiersza.
Madonna Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Wojaczka poczytaj. POMYSŁ FAJNY NAWET.
Kamil Mikietyński Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Rzeczywiście także zmienił bym z "jutro znowu przyszedł" na pojutrze, bo tak występuje tu niezgodność czasowa. Jednak świetny pomysł na wiersz. Dobra konstrukcja, treść i wykonanie. Trzymaj tak dalej.
Bez przyszlosci Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 mnie się wydaje, że "jutro znowu przyszedł" jest zamierzone i pasuje do całości jeszcze nie wiem, co dokładnie jest w Twoich wierszach, ale codziennie coś każe mi do nich wracać...
Kamil Mikietyński Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 A może i jest dobre, takie do przemyślenia. Dla tych, którzy czytają wiele razy, interpretują wiersze oraz mają czas, cierpiwość i chęci. Pozdrawiam wszystkich!
Wiechu J. K. Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 "Jutro znowu przyszedł"....wygląda mi na zamierzoną przenośnię, podoba mi się twój wiersz pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi