zak stanisława Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 między polami maku dziewczyna ubrana w skrzydła z daleka dojrzałam jej odlot Jeżeli zbliżymy do siebie świat dwie połowy nieba ... w powrotach --zapożyczony Gdzie dzisiaj się ułożymy? Sny muszą mieć dużo powietrza, żeby rozwijać się przez noc. Przy ścianie. Odbierasz telefon denerwujesz się że jest tak późno. Zasnęło miasto, w którym przeżywamy powroty i rozstania. Bez obietnic, bez słów o demonach. Jakaś tajemnica zawsze sprowadza nas do jednego fragmentu. Matryca historii i kolejny segment ciszy w pokoju. Leżą :Goodbye my love and hello. Oddech taki jak być powinien podczas długich rozmów. Słowa wsiąkają w ciała. Może teraz szybciej, proponujesz. I bardzo to lubię. Taką długą przestrzeń wizji, która zasycha w ustach W górze, obydwie, albo jedną zahaczam o twoje ramię wężowym ruchem poddaję ręce nad głową, twoją głaszczę melodyjnie relaksująco zmieniasz pozycję. I dobrze oddalić się .
Mr.Suicide Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 pozwoliłem sobie skopiować wypowiedź mą umieszczoną w warsztacie, aczkolwiek dokonując drobniuteńkich zmian /w Twoim tekście natomiast nie dostrzegam żadnych korekt/: jestem pod niemałym wrażeniem :) z jednej strony tekst może być opisem jednego z elementów przyrody, jakże kojarzących się z Polską /o czym pisał chociażby Norwid/, czyli spacer, a następnie wzlot bociana. z drugiej natomiast - 'mak', 'skrzydła' i 'odlot' mogą przywodzić na myśl wszelkie zjawiska wiążące się z procesem zażywania substancji z pewnością poprawiających na pewien czas sprawność fizyczną, czy stan emocjonalny, wewnętrzny człowieka, czy coś w tym guście. wiadomo o co chodzi. w każdym bądź razie krótko, a jakże wieloznacznie. mnie to chwyta, mnie to prowokuje do zakupu, co z przyjemnością uczynić mogę i nawet czynię. wolno mi zostawić jedynie uśmiechniętego plusa, Stanisławo :) pozdrawiam.
bona Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Dla mnie nie bardzo. Trzy pierwsze wersy mogłyby być ale dalej, wolałabym jakoś inaczej. Pozdrawiam
allena Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zastanawia mnie zapis,ponieważ czytają mi się skrzydła z daleka i dostrzeżenie czegoś (odlotu?)z daleka:) a.
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Napisz Stasiu dokąd odleciała, podążę.
zak stanisława Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Mister, serdecznie dziękuję, za przesympatyczną wypowiedz i chęci podwójne:) więc podwójnie dziękuję bono, komentarz bardzo zrozumiały, wsiojasno, dzięki alleno, tobie serdelki za wierność:P:):) Stef, gdym to ja wiedziała:P odlot był odlotowy:P * mak- czerwień, skrzydła-biel gniazdo- zasiedziałość czas na odlot:P:P albo:- mak to mak, gdy się 'makuje' dostaje sie skrzydeł i jest redbull :P albo:- .... młoda dziewczyna dostała to co miała dostać i poszła w świat:P miłego wykendu , słoneczka!
Pancolek Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Odloty dziewczyn są nieprzewidywalne - tak mi się przeczytało ;) Pancuś
BARBARA_JANAS Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Krótko i na temat, a raczej wiele tematów. Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 och, kochani serdecznie dziękuję, dopiero teraz działa mi net, byłam uziemniona Pancolku, każde czytanie jest na temat:P dziewuszko, tak malczewski pełna gębą:) Basiu, dzięki miłego jutra!
Rekomendowane odpowiedzi