Marusia aganiok Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 to nie jest koniec świata - pozmieniany w jednej chwili stał się niestrawny jak hamburger utopiony w tłuszczu gęsta ciecz zostawia wielkie plamy spierane na okragło nie czują potrzeby znikania raz na zawsze przypomina się spojrzenie w bezmiar bo zawsze przynosi na myśl wodę a w niej tylko mokre wygląda dobrze
Mr._Żubr Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Literówka w pierwszym wersie, a do wiersza jeszcze wrócę. Pozdrawiam
Magnetowit_R. Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 wiersz dobry bez zbędnych ozdobników, od hamburgera poprzez ciężki tłuszcz pranie do lekkosci wody;). ale ślad zawsze zostanie. czytam "nie mam problemów, tylko sprawy do załatwienia", co trafia w moje podejscie. pzdr
teresa943 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 no czasami plamy puszczają, a woda oczyszcza... serdecznie pozdrawiam -teresa
Rachel_Grass Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 przeczytałam i... zapomniałam, niestety. bije od niego dziwna poprawność- ni to dobre, ni złe. oczywiście, wszystko jest względne i subiektywne.
Marusia aganiok Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czasem nie warto obciążać pamięci byle czym:)) Dziekuję za koment.:))) Zdanie bardzo cenne dla mnie:))) pozdrawiam:))
Marusia aganiok Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie, ale bywa,ze gdy wszystko mokre - plam nie widać; po wyschnięciu znowu wyłażą:)) Dziekuję i pozdrawiam:))
Marusia aganiok Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję za koment. nie powiem - miły dla mnie:))) i trafny:)) Pozdrawiam:)))
Marusia aganiok Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poprawiłam i dziękuję za zwrócenie uwagi:))) Zapraszam i pozdrawiam:))
teresa943 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie, ale bywa,ze gdy wszystko mokre - plam nie widać; po wyschnięciu znowu wyłażą:)) Dziekuję i pozdrawiam:)) też racja... może oplamiacz? serdeczności i ciepełka -teresa
H.Lecter Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Być może przejście od "plamy" do "bezmiaru" było celowe ale mnie nie przekonuje.Dwie pierwsze zwrotki zapominam bez żalu (jakoś mi się kojarzą z reklamą proszku),ostatnia to początek/koniec czegoś naprawdę dobrego.Pozdrawiam.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Marusiu! Lubimy wieloznaczności, a w wierszu je odnajdujemy. Świetna pointa;) PozdrawiaMy.
Marusia aganiok Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a no tak, ja wiem, że każdy inaczej odczyta:)) Dziekuję i pozdrawiam:)))
Marusia aganiok Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nooo, o te wieloznaczności od poczatku się rozchodzi:)) Dziękuję za obecność i pozdrawiam:)))
Pancolek Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ostatnia siupej, a reszta mi się rozmywa w głowie - chyba za dużo skomentowałem wierszydełek za jednym zamachem i mózg juz tak nie pracuje ;) Pancuś
Marusia aganiok Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za koment. Kaaażde slowo się liczy i jest na wagę:))) Pozdrawiam:))
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Rzeczywiście, utwor wieloznaczny. Od świętości do seksualności. Czasami, w takich przypadkach zastanawiam się nad sentencją: "Mów: tak - tak, nie - nie, co ponad to jest, od złego pochodzi". Myślę jednak, że w tym przypadku wiersz prowadzi mnie w jednym kierunku - próby oczyszczenia. Pozdrawiam.
Marusia aganiok Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 dziękuję bardzo za koment. bardzo trafny:)) Pozdrawiam wiosennie:))
Rekomendowane odpowiedzi