H.Lecter Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 przez bramy starorzecza nieba brudnopis od rąk stokrotnych lepki mistrzowie wchodzili i wychodzili z mgły i w mgłę dla mnie zbieranie ciszy cierpliwe po ucztach mistrzów na nocy zmywaku
teresa943 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 dla mnie zbieranie ciszy cierpliwe po ucztach mistrzów na nocy zmywaku Taki trochę prozaiczny ten "zmywak", ale "zbieranie ciszy" po tych "ucztach mistrzów" - urzeka. Jeszcze powrócę, bo cały wiersz wart zastanowienia, głębszej refleksji. :) Pozdrawiam -teresa
H.Lecter Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem czy "zmywak" jest słowem dobrym dla tego wiersza ale na pewno kluczowym.Dzięki za odwiedziny,pozdrawiam.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 H.Lecter! Mamy nadzieję że nie psujemy;dla mnie cierpliwe zbieranie ciszy po ucztach mistrzów na nocy zmywaku PozdrawiaMy.
Agata_Lebek Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 przez bramy starorzecza brudnopis nieba lepki od rąk stokrotnych mistrzowie przechodzili z mgły w mgłę dla mnie cierpliwe zbieranie ciszy po ucztach mistrzów na nocy zmywaku Wydaje mi się,że tak lepiej brzmi.Zmywak trochę szeleści,ale myślałam i nie wiem jakim słowem można go zastąpić.Wychodzi na to,że chyba trzeba tak zostawić.Dobrze piszesz doktorku;)Buziam.
H.Lecter Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W kontekście zmywaka rzeczywiście brzmi lepiej,naturalniej.Dzięki.Pozdrowienia.
H.Lecter Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zmiany niby kosmetyczne a melodia jednak całkiem inna.Obie wersje będę stosował wymiennie.Swoją, gdy będę się czuł "Poetą" (oby nie za często!),twoją gdy tylko "poetą".Dzięki serdeczne i ...buziam.
lubię latawce Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 wieczerza mistrzów kojarzy mi się z ucztą bogów na olimpie "bramy starorzecza nieba brudnopis" - świetne, "akcja" toczy się gdzieś między niebem a ziemią na granicy światów, a więc p.l. ma możność 'podglądania' tych, którzy wchodzą i wychodzą z mgły, która może symbolizować śmierć itp itd wiersz skonstruowany na zasadzie kontrastu - pierwsza strofa bohaterowie (bogowie?), jednostki niezwykłe - druga strofa - niemi świadkowie historii, dla których pozostają tylko okruchy... bardzo mi się podoba, tak odczytuję ten utwór. amen. ;o) pozdrawiam, angie
H.Lecter Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Blisko wiersza podchodzisz.Dzięki za życzliwośc.Pozdrowienia angie.
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 - a gdyby do słowa klucza dodać literkę m, to można by odczytać wiersz jeszcze inaczej. w cierpliwej ciszy, cisza jest samotna, na nocnej zmianie aby nie sfiksować, rozmyślamy, marzymy i piszemy wiersze...nadając inny sens pracy na nocnym zmywaku. pyk - po zniknięciu Wstrentnego, co konstatuje z żalem, w twoich kawałkach odnajduję nuty, które lubię.
H.Lecter Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kusząca propozycja,wiersz po twojej zmianie bardzo przystojny ale...trochę o co innego mi chodziło.Na poprawki formalne jestem otwarty.Jeżeli zmienię treść,zniknie powód popełnienia tego dzieła.Cieszę się że zajrzałeś.Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 zmywak nocy- ciekawe określenie :)
Judyt Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 fajne to zbieranie i brudnopis pozdrawiam ciepłoniaście
H.Lecter Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawe.Dzięki za wizytę.Pozdrowienia.
H.Lecter Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrowienia ze zmywaka nocy...
Judyt Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrowienia ze zmywaka nocy... :)
Rekomendowane odpowiedzi