marta_sawicka Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Na głowie wianki dziatwa uboga mysie ogonki aż po ramiona i scieżka polna taka droga przepięknym kwieciem ustrojona Po lewej stronie pole Józefa gdzie w pocie czoła żytko kosi Halusia idzie obok drogą Boże dopomóż wdzięcznie prosi A stary Józef Bóg zapłać rzecze to słowa piękne i kochane we wspomnień księdze wracają czasem jak drogi balsam co leczy ranę Stara wiśnia ubrana w huby przygotowała niespodziewanie popatrz siostrzyczko żywicę wiśni jej smak w pamięci na zawsze zostanie Jeszcze łopuchu przyjazne liście niesiemy dumnie jak parasole Ty stroisz żabki w szmaciane koszulki a ja podziwiam chabry i kąkole
Tali Maciej Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 tylko czwarta strofka do posmakowania reszta w straszliwej szacie rymów, aż źle się czyta pozdrawiam
Mr._Żubr Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ja proponuję pielgrzymkę. Do Częstochowy oczywiście:) Pozdrawiam
wrozka elleni Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Halciu z trudem sie zalogowałam dziękuje za piękny wiersz moja poetko przywróciłaś mi zatarte wspomnienia ciesze sie ze napisałaś ten wiersz dla mnie Pozdrawiam serdecznie Elleni
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Moim zdaniem jest nieźle, ale ciągle wymaga dopracowania.
Rachel_Grass Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 moim zdaniem rozwoju wymaga cały warsztat Pani Marty. kolejny wiersz na forum, kolejna nisko postawiona poprzeczka. zapycha Pani wersy zbędnymi słowami wyłącznie po to, żeby utrzymać rytm w przyzwoitym tempie. rymy są nieładne, miejscami śmieszne. kosi-prosi, ramiona-ustrojona. według mnie, takie rymy nadają się dla dzieci przedszkolnych, i proszę mi to wybaczyć. pozostawia bardzo wiele do życzenia.
Rekomendowane odpowiedzi