H.Lecter Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 kwiecień to takie ziele ciemne dobre na skręta a obłęd brzozy to tylko pretekst dla okna nasennego wiatru pierwsza jest zawsze miłość do trzech pomarańczy kosmiczna liryczna interpunkcja słodko trujący wielokropek
zak stanisława Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. od gwiazdki, nie czuję wiersza bo te trzy pomarańcze przewijały sie wiecznie po orgu... pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. od gwiazdki, nie czuję wiersza bo te trzy pomarańcze przewijały sie wiecznie po orgu... pozdrawiam Nie wiedziałem że twój organizm reaguje tak alergicznie na owoce.Wybacz.Nie rozumiesz, bo jesteś już znudzona tym motywem,czy nie lubisz muzyki klasycznej ? Po orgu przewijają się różne rzeczy,źle pachnące komentarze też...pozdrowienia ciepłe stanisławo.
Mr.Suicide Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 niestety nie widziałem, ani też nie słyszałem tej opery. w związku z tym ciężko mi się odnieść do tekstu. wiem, że Prokofiew urodził się w kwietniu. może zatem pierwszy wers odnosi się do niego ? albo po prostu podmiot liryczny oznajmia kiedy miało miejsce opisywane przezeń zdarzenie czy coś w ten deseń. oddzieliłbym dwa ostatnie wersy. pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dociera do mnie, że trochę hermetyczny tekst mi się napisało.Wątek z libretta, miał być komentarzem do naszych kwietniowo,wiosennych zawrotów głowy.Jest co porawiać.Autorowi taki zawrót głowy nie powinien się trafiać.Dzięki Mr.Suicide.
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 - miłość jako niedopowiedzenie- "słodko trujący wielokropek" bardzo się podoba. Oczywiście wielokropek to nieoznaczenie;miłość możemy nazwać dowolnie,zgodnie z własnym jej doświadczaniem ... luz
H.Lecter Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widzę że na temat " słodko trującego wielokropka " wiesz dużo,to i wiersz ci się bardziej otworzył.Wpadnij jeszcze kiedyś na poetyckiego skręta...
zak stanisława Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. od gwiazdki, nie czuję wiersza bo te trzy pomarańcze przewijały sie wiecznie po orgu... pozdrawiam Nie wiedziałem że twój organizm reaguje tak alergicznie na owoce.Wybacz.Nie rozumiesz, bo jesteś już znudzona tym motywem,czy nie lubisz muzyki klasycznej ? Po orgu przewijają się różne rzeczy,źle pachnące komentarze też...pozdrowienia ciepłe stanisławo. sorry, ale skojarzyłam z dowcipem, masz rację wiersz hermetyczny, nie dla każdego czytelnika, tylko dla wytrawnych melomanów, (takich mało) pozdrawiam ciepło L.
H.Lecter Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niestety,ze mną jest gorzej.Ja jeszcze z brzozami rozmawiam...
H.Lecter Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiedziałem że twój organizm reaguje tak alergicznie na owoce.Wybacz.Nie rozumiesz, bo jesteś już znudzona tym motywem,czy nie lubisz muzyki klasycznej ? Po orgu przewijają się różne rzeczy,źle pachnące komentarze też...pozdrowienia ciepłe stanisławo. sorry, ale skojarzyłam z dowcipem, masz rację wiersz hermetyczny, nie dla każdego czytelnika, tylko dla wytrawnych melomanów, (takich mało) pozdrawiam ciepło L. Zawsze jesteś mile widzianym gościem, a dyskusja nie wyklucza szacunku.Pozdrowienia.
Rekomendowane odpowiedzi