Ewa Maria Gomez Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 to coś co nazywasz poczuciem własnej bielizny. tramwaj od punktu a do punktu b ulubione precelki pewność że wszystko można odłożyć na później. jeszcze znajome zawodzenie drzwi ziewnięcia podłogi gdy na palcach idziesz do łazienki. droga wydaje się prosta kiedy błądzisz po domu.
Pancolek Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Wyziera z tego wiersza melancholijna samotność, jakby złudna pewność, że jest dobrze, że jakoś leci i się układa. Nawet precelki mają pejoratywny wydźwięk - kojarzą mi się ze staropanieńskim nawykiem chwilowej przyjemności, która odwraca uwagę. + Pancuś
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Tak, jest podszyty samotnością, niepewnością, powiedziałbym nawet, że to może być również o pustce po stracie bliskiej osoby, dosłownej stracie. Bardzo fachowo napisane, 100% nastroju. Po prostu poezja:) Pozdrawiam!
Nessa Isilra Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Panowie się wypowiedzieli, ja jak najbardziej potwierdzam:) dygam:)
Baba_Izba Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 wiele sytuacji życiowych można sobie wyobrazić - czytając. Rozstanie, odejście, radykalną zmianę, ale to nie najważniejsze. Wiersz ładny, bo ładny i już! Pozdrawiam - baba
IN Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 do mnie trafia, zresztą jak większość Twojego pisania -zdrówkam, ;)
teresa943 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 pod urokiem jestem serdecznie pozdrawiam -teresa
ot i anka Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 melancholijnie. nie porywa acz przyjemnie... pzdr
Tomasz_Piekło Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Puenta ładna, ale te precelki... aż tak bardzo peel do nich przywiązany jest, że trzeba o tym wspominać? Szczególnie, że wiersz nie jest "gadany" i takie wyszczególnienie i to jeszcze z precelkami nie pasuje tu, moim zdaniem, oczywiście. Pozdrawiam
Ewa Maria Gomez Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Dziękuję za komentarze, przemyślę uwagi. Pozdrawiam.
Don_Kebabbo Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Błądzenie po domu w połączeniu z zawodzeniem drzwi układa mi się w bardzo ciekawy obraz. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi