zielen oczu Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 bez znaczenia jest które drzwi wybierasz na końcu przechodząc przez zadymione korytarze zaplanowanych zdarzeń zawsze strącasz z półki gliniane naczynia przepełnione swobodnymi marzeniami zmęczone wilgocią ściany pękają w poprzek bez zastanowienia kradnąc resztki poczucia bezpieczeństwa na końcu zawiasy nucą fałszywe Gloria
Magnetowit_R. Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 bardzo mi sie spodobał. jedynie zastanowiłbym sie nad przycięciem słów zawsze (2 razy a wg mnie niepotrzebne ani raz), swobodnymi. zmęczone wilgocią ściany pękają w poprzek bez zastanowienia kradnąc resztki poczucia bezpieczeństwa fajny przerzut pozdrawiam
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, dokładnie - obydwa "zawsze" oraz "swobodnymi" - out, to od razu poprawi odbiór. Szkoda tego rymu korytarze - zdarzeń, to też można zmienić, żeby nie raziło. Dobry tekst. Pozdrawiam:)
Judyt Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 oj ciekawe cuś, jeszcze wrócę, pozdra. ciepła
zielen oczu Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 pierwsze "zawsze" musi zostać. po prostu sens by się zmienił, ja miałam na celu podkreślenie, że właśnie zawsze strącamy. natomiast drugie, hm wydaje mi się, że ja nawet nie chciałam tego drugiego ale samo się wkradło. ale tak po prostu wyrzucić go...czy też może zastąpić? nie, chyba jednak out. tak właśnie zrobię. dziękuję za rady. ach, jeszcze jedno. ze "swobodnymi" też skończyć? żal mi trochę ich ;) pozdrawiam zielono! n
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Bardzo ładne zakończenie. Tekst daje efekt takiej wyważonej całości - gdzie ani dodać, ani ująć...
zielen oczu Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Katarzyno - to zupełnie jak w życiu :) takie właśnie było zamierzenie dziękuję bardzo za wizytę
M._Krzywak Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 "swobodne marzenia" - marzenia chyba same w sobie są nieskrępowane. Atmosfera sytuacji lirycznej przemawia, rekwizyty są na swoim miejscu, nie widzę żadnych powodów, żebym był na nie, zatem jestem na tak. Pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 tak wiersz składnia do przemyśleń co wybieram teraz i co nastąpi po porzez dokonany wybór, trafny temat jak na dziesiejsze czasy, pozdra. ciepła
Luthien_Alcarin Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 w drugiej strofie draznia mnie przymiotniki- mam wrazenie ze jest ich za duzo ( choc nie jest to absolutnie zgodne z przeprowadzonymi wyliczeniami:) nie mniej wydaje mi sie ze mozna by całosc dopracowac Pozdrawiam Agata
adolf Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. takie iwersze lubię, a i przesłanue słuszne. pozdr.
amanita Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Dlatego warto czasami zastanowić się zanim chwycimy za klamkę. Gorąca krew robi swoje - czasami się nie da :) Pozdrawiam i plusuję +, amanita.
Don_Kebabbo Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Otwarcie i zakończenie bardzo ładne. Na drugą strofę można trochę ponarzekać, ale całość i tak na plus. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi