bona Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Szczegół zakopany w przewrotnych słowach, nie podniesie ręki, stopy. Zsuwa się nagi po szorstkim drzewie. Podłe uczucie grać rolę przechodzącego, słyszeć rytmiczne mijania. Wróci w drzwiach zatrzaśnięte zaraz, potem. Gasnące słońce łapie najbliższego ptaka.
zak stanisława Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Podłe uczucie grać rolę przechodzącego, słyszeć rytmiczne mijania. Wróci w drzwiach zatrzaśnięte zaraz, potem. Gasnące słońce łapie najbliższego ptaka a co na to ptak? bono, witaj, podoba mi się ten tekst zakręcony do wielokrotnego czytania scmok
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 "Gasnące słońce łapie/ najbliższego ptaka." - bardzo ładne:) Po drugie: czy to, że się słyszy "rytmiczne mijania" nie świadczy raczej o tym, że właśnie jest się mijanym, a nie przechodzącym? Po trzecie: kurcze, nie mogę zgrać tytułu z treścią. Wybacz, że ja go tak w porcjach odebrałem, ale z czasem może się zespoli... i będzie blues! ;) Coś siedzi w tym tekście. Pzdr!
bona Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Dziękuję za komentarze. Wiersz został napisany na konkurs, ale może nie wyszło:) Pozdrawiam
Oscar Dziki Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 słońce łapie najbliższego ptaka? Wiersz w całości przedumany. Załamka.
bona Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Dzięki, no szkoda że zakręcony:)
Tomasz_Piekło Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 W sam raz na konkurs na PP;) Podoba mi się. "stopę" bym uciął;) i inaczej przerzucił: rytmiczne mijania. Wróci w drzwiach zatrzaśnięte zaraz, potem. Gasnące słońce łapie najbliższego ptaka. i jeszcze można byłoby pomysleć nad tym rymem gasnace słońce Pozdrawiam
bona Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Dziękuję Ci, pomyślę nad tym :))
bona Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Tomaszu chyba masz rację, wygląda na to że lepiej :)
bona Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Jeszcze trochę mi tej stopy szkoda
Tomasz_Piekło Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja nie na legam, takie tylko moje widzimisie. Nie ma co sobie brać tego bardzo do serca, bo każdy ma inny gust, a jak Tobie się podoba, czy ma dla Ciebie jakieś wieksze znaczenie, to zostaw, to nie sprawa życia i śmierci. Ze stopą też jest ok.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Ja głosuję na wersję drugą. Tylko ta pauza pomiędzy strofkami jakaś nieproporcjonalna;) Już wcześniej to zauważyłem, ale teraz wydaje mi się jakby bardziej prawdopodobne - czy tutaj są odniesienia religijne, hę? Pozdrawiam:)
bona Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Bartoszu nie ma odniesień religijnych. Sprawdź bardzo dokładnie, gdzie tylko możesz, w kilku źródłach co znaczy słowo "blues". Pozdrawiam komentujących:)
hewka Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Dobry wiersz Bonus, druga wersja bardziej przejrzysta, czyta sie lepiej . Pozdrowienia sle:)
bona Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Hewciu dziękuję i pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi