Szymon W Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Życie jest melodią, do której tworzysz sama – słowa. Życie jest poematem, który interpretujesz sama – od nowa. Życie jest obrazem, który sama – malujesz. Życie jest domem, który sama – budujesz. Życie jest pragnieniem szczęścia, którego sama – szukasz. Szczęście jest drzwiami, które raz otwierasz a raz do nich pukasz. Szczęście jest wiedza że nie jesteś sama. Szczęściem jest Twój tata oraz Twoja mama. Szczęściem są Ci, którzy o Tobie pamiętają. Ci, którzy Cię znają, lubią, kochają. Życie jest szczęściem jeśli rozumiesz te słowa moje. Szczęście jest życiem gdy rozumiemy je tak samo – we dwoje…..
Koval_ZNowin Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Taki trochę wierszyk na kartki walentynkowe, za mało w nim poetyczności, zarówno języka jak i treści. Troszeczkę zbyt ubogie. Trzeba pisać trochę więcej uczuciami, a mniej schematem. No i oczywiście, jak radzą mi wszyscy czytać,czytać i czytać swoich poprzedników. Pozdrawiam:)
Mr._Żubr Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Po pierwszej strofie skończyłem czytać. Pozdrawiam
a._mrozinski Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Uch, skojarzenia z "Życie, życie jest nowelą..." czy "Nasze życie będzie jak poemat...". Ale starałem się odrzucić te myśli. No cóż, bardziej sprawdziłoby się jako piosenka. Arek
teresa943 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 na mój gust to męczące jest to powtarzanie "życie" można by "ciachnąć" i to sporo, myślę, że byłby całkiem dobry wiersz tytuł przyciągnął, a potem ta reszta... szkoda serdecznie pozdrawiam -teresa
ginger soul Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. też mi się skojarzyło z nieśmiertelnym serialem :P
Rachel_Grass Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 nieeee... przekombinowane. niepotrzebnie powtórzenia. próbą definicji życia i szczęścia mógłby być na przykład tekst, do którego wkradłyby się argumenty, a tu tylko suche myśli bez opakowania.
Rekomendowane odpowiedzi