Rehabilitate K. Cecherz Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 słowa... s ł o w a... s ł o w a...
Pan poeta 2 Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. coś długiego, krótkiego D:): pozdr
Mr.Suicide Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 rozumiem - eksperyment. poprzez jedno dość rozciągnięte słowo prześmiewa się postawę diody, d***, czy coś tam. muszę przyznać, że ciężko mi się ustosunkować. z jednej strony forma - taka krótka, zminimalizowana niemalże do granic. tylko forma czego ? 'słowo' ma moc - w miejsce 'słów' można wstawić inne obrazy, które kojarzyć się mogą z tą groteskową postacią. ponadto rozwlekłość 'słów' w tekście /?/ może symbolizować rozwlekłość d***. tak - eksperyment jak na moje oko udany. z drugiej strony aż nie mogę uwierzyć, że fascynuje mnie jedno słowo, czyli 'słowa' i to, jak można jego zapis graficzny odbierać. ciekawe. pozdrawiam.
Pan poeta 2 Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pan daje genialne komentarze, może bardziej się wysilać:) pozdr
marti krűger Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 jak dla mnie: tytuł interesujący i za nim wkliknąłem się w tą miniaturę pomyślałem że oczy me ujrzą coś głupowatego. ale tak się nie stało. forma zaskakująca, ale jednakze to tylko coś co nie ma znaczenia jako przekaz poetyczny, bo i kto i jak długo to zapamięta. pozdrawiam
Rehabilitate K. Cecherz Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. taki był cel ;) dziś na warsztatach dziennikarstwa poznałem takie pojęcie jak "klikalność" gdy się zaśmiałem młoda docent spojrzała na mnie poważnym wzrokiem mówiąc: to fachowe pojęcię powiedzmy że chciałem zwiększyć klikalność ale nie wygrałem z najlepszymi tytułami to tylko o waszej inteligencji świadczy !
amerrozzo Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Skojarzyło mi się z "Hamletem": Polonius: What do you read, my lord? Hamlet: Words, words, words. I po polskiemu: Poloniusz: Cóż czytasz, mości książę? Hamlet: Słowa, słowa, słowa. Bardzo to znany fragment. Ciekaw jestem, czy to była inspiracja dla tego wiersza? A wiersz bomba. Pozdrawiam.
Rehabilitate K. Cecherz Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. utkwił mi w głowie znany cytat którego nie mogłem sobie przypomnieć znaczy skąd jest... dzięki... podr. klikalność rośnie ;)
Rekomendowane odpowiedzi