Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rozumiem - eksperyment. poprzez jedno dość rozciągnięte słowo prześmiewa się postawę diody, d***, czy coś tam. muszę przyznać, że ciężko mi się ustosunkować.

z jednej strony forma - taka krótka, zminimalizowana niemalże do granic. tylko forma czego ? 'słowo' ma moc - w miejsce 'słów' można wstawić inne obrazy, które kojarzyć się mogą z tą groteskową postacią. ponadto rozwlekłość 'słów' w tekście /?/ może symbolizować rozwlekłość d***.

tak - eksperyment jak na moje oko udany. z drugiej strony aż nie mogę uwierzyć, że fascynuje mnie jedno słowo, czyli 'słowa' i to, jak można jego zapis graficzny odbierać. ciekawe.

pozdrawiam.

Opublikowano

jak dla mnie: tytuł interesujący i za nim wkliknąłem się w tą miniaturę pomyślałem że oczy me ujrzą coś głupowatego. ale tak się nie stało. forma zaskakująca, ale jednakze to tylko coś co nie ma znaczenia jako przekaz poetyczny, bo i kto i jak długo to zapamięta. pozdrawiam

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

taki był cel ;) dziś na warsztatach dziennikarstwa poznałem takie pojęcie jak "klikalność" gdy się zaśmiałem młoda docent spojrzała na mnie poważnym wzrokiem mówiąc: to fachowe pojęcię

powiedzmy że chciałem zwiększyć klikalność
ale nie wygrałem z najlepszymi tytułami
to tylko o waszej inteligencji świadczy !
Opublikowano

Skojarzyło mi się z "Hamletem":

Polonius: What do you read, my lord?
Hamlet: Words, words, words.

I po polskiemu:

Poloniusz: Cóż czytasz, mości książę?
Hamlet: Słowa, słowa, słowa.

Bardzo to znany fragment. Ciekaw jestem, czy to była inspiracja dla tego wiersza?

A wiersz bomba.

Pozdrawiam.