anna_rebajn Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Pamiętasz, jak śmiałaś się z deszczu, i z kałuż rozsianych przy drodze, i z nieba, co czoło marszczyło do kaczek puszczanych na wodzie? Ze śniegu, co spadał na głowę z gałązek strącany jak szyszki, i z mrozu, co w oknach malował w pejzażu zimowym garść liści. Jak śmiałaś się ze mnie i z siebie, z młodości, co nie szła a biegła, szukając wciąż drogi do nieba, na drodze co wiodła do piekła. A dzisiaj twój uśmiech mi na myśl, już lato dojrzałe przywodzi, gdy dzieci nim witasz z czułością , szukając im wiosny w ogrodzie. Pamiętam, w zielonej sukience tańczyłaś jak listek na wietrze. I choć wiatr od tak dawna już ucichł, ja ciągle cię widzę w niej - jeszcze.
zak stanisława Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Pamiętam, w zielonej sukience tańczyłaś jak listek na wietrze... I choć wiatr od tak dawna już ucichł,ja ciągle w niej widzę cię jeszcze. aniu, coś się gryzie w tym wytłuszczonym wersie poza tym pięknie, lirycznie serdeczne ślę
anna_rebajn Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Muszę to jeszcze przemyśleć, bo z tą zwrotką miałam najwięcej kłopotu i do końca ją poprawiałam. Dziękuję :-)
zak stanisława Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 'ja ciągle cię widzę w niej - jeszcze' a moż etak? niuewielka zmiana , przestawienie wyrazów a jaki odbiór ...
anna_rebajn Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Dziękuję. Rzeczywiście lepiej.
Robert_Siudak Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 ale tu lirycznie, delikatnie, tak kobieco :) czyta się z przyjemnością, Pozdrawiam.
lubię latawce Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 "Jak śmiałaś się ze mnie i z siebie, z młodości, co nie szła a biegła, szukając wciąż drogi do nieba, na drodze co wiodła do piekła." "Pamiętam, w zielonej sukience tańczyłaś jak listek na wietrze. I choć wiatr od tak dawna już ucichł, a ja ciągle cię widzę w niej - jeszcze." to najładniejsze. Najlepszy wiersz, jaki dziś czytałam. aż miło zasnąć :)
teresa943 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 ślicznie i lirycznie wzruszyło i ukoiło serdecznie pozdrawiam -teresa
Marusia aganiok Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 lirycznie plusowo:) Pozdrawiam:)
Ania_Kos Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 on jest taki ... płynący, rytmiczny, super się czyta, aż chciało by się śpiewać. choć mi też tak troszkę smutno, bo to jednak o przemijaniu też... no ale 'ten on' ciągle pamięta 'tą ją' taką młodą i zwiewną jaka była, i chyba dalej się luubią, i w ogóle...milutko ;)
marti krűger Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 piękny wiersz o dobrej konstrukcji, rytmice, etc... czyta się i chce się wracać [to już naprawdę coś dobrego!!!]. emocje wywołujące wspomnienia... bardzo ale to bardzo za. pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 pierwsza druga i czwarta strofka dobre druga i końcówka zdałoby się jeszcze dopracować , bo znacząco odstają ale generalnie jest płynnie przez co lekko się czyta a i rymy nie przeszkadzają (zwłaszcza w tych strofach o których pisałem powyżej) pozdrawiam
kasiaballou Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 po tylu komentach niewiele wniosę poza; czytałam, piękne Anno pozdrawiam_kasia :)
Don_Kebabbo Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 A może by tak "I choć wiatr tak dawno już ucichł"? - coś mi ten przedostatni wers zgrzyta. Wiersz - poza środkową strofą - bardzo ładny - ale 'droga do piekła' psuje klimat. Pozdrawiam.
Ania_Kos Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 Nie ma to jak wrócić tu po pięciu latach i znów się wzruszyć przy Twoim wierszu, który ciągle się błąkał gdzieś w mojej głowie. ...
Rekomendowane odpowiedzi