w łodzi mierz Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 To się wydaje dobre, a potem nie jest. Linijka wywinięta we wstęgę omnibusa gibka jak gim albo ten pan na tesserakcie. Środek, a przecież nie wnętrze takie cienie na kwadratach, nie? Jakbyś z jednej strony. U mnie w łazience podobne - z prędkością między płytką czwarty wymiar: coraz brudniejsze fugi. Zawęża się (wyostrza?) spojrzenie ręka niepodparcie zwisa poza wannę. To już - myślę - koniec. A to schemat hiper sześcianu.
Pan poeta 2 Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. średni wiersz, razi brak jakiś wywindowanych, sentencyjnych zwrotek, pozdr
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rama jest piękna ;) Ale to, co w środku - nie skleja się. Jakby traktat językowo-filozoficzny z wtrąceniem monologo-dialogu "z życia". Więc formalnie: dwie gliny. Co prawda gra słów odsyła cały czas do tzw. rzeczywistości (gminnej? - gimbus? ;) - jednak trudno przyjąć w całości metaforę, że życie to schematyczna bryła (choćby nawet i super-hiper). :) pzdr. b
fantom Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. potem nic nie jest dobre. zgrabniejsze słowo od "potem" - "później". fuga to też zaburzenie neurologiczne. jedną z cech jest bezcelowa wędrówka - środek wiersza;) bo zdaje się, że wszystko zawarte jest w tytule. w poincie autor chce wyjść ze schematu, bez efektu. nawiązania do geometrii cenne, ale drętwe. pozdrawiam
w łodzi mierz Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Bogdan: raczej wyjście poza bryłę. fantom: dzięki, ale zostanę przy swoim. Nawiązanie do znanego obrazu oczywiście.
zdzisław dyrman Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Wstęga omnibusa mnie rozbawiła.;) Pan jest chyba jedynym na tym forum przedstawicielem lingwizmu, za to Panu szczerze kibicuję.
Don_Kebabbo Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Poprzednie mi się bardziej, ten za bardzo do kwadratu ;) Pozdrawiam.
w łodzi mierz Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Dzięki Zdzisławie. Tak jakoś wychodzi ostatnio.
Rekomendowane odpowiedzi