Anna Głogowska Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Widzę Cię z daleka. Wzdycham głośno i ciężko. Chłodno mówię "cześć", i niezbyt przyjaźnie. Wznoszę oczy w górę i mijam Cię obojętnie. Bezpieczna odległość - moje serce powoli się uspokaja. Dusza i ciało dochodzą do siebie. Wstrząs wywołany Tobą mija. Kolejny raz. Nie pierwszy. I nie ostatni. Przed snem i przed lustrem Co wieczór ćwiczę Tysiące min, gestów, słów na tyle obojętnych i zwyczajnych abym mogła ich użyć nazajutrz by ukryć nawet najmniejsze uczucie. I nigdy się nie dowiesz o moich uczuciach. Wierz mi, w ukrywaniu ich jestem perfekcjonistką. Tak samo jak ty jeśli chodzi o bycie ślepym.
Rafał_Leniar Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przepraszam najmocniej, ale to stek banałów :( Trzecia zwrotka nieco już mniej banalna. W czwartej dwie pierwsze strofy do wyrzucenia. Brak tu ciekawszych sformułowań. Tekst przypomina wiadomość do jakiejś bliskiej osoby. Nie neguję uczuć, które popchnęły ku napisaniu tego, tylko formę i brak odkrywczości. Pozdrawiam (świątecznie).
M._Krzywak Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 W sumie ciekawe jako opis pewnych wiosennych afektów, oczywiście nie z widzenia poezji. Niech pani mniej konwencjonalnie traktuje temat, omija oddechy, wdechy i wydechy i niech pamięta, że poezja to też jedna wielka gra - ale słowem. Mimika na scenie. Pozdrawiam.
a._mrozinski Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Sam pomysł jest naprawdę dobry. Mimo, że niezbyt świeży, to jednak "czuję" ten temat, rozumiem to uczucie, ten stan, tę sytuację. Niestety nie przekazałaś tego w sposób poetycki. Właściwie równie dobrze mógłby to być zwykły list, wpis do pamiętnika. Jest to właśnie taki pamiętnikowy wiersz. Od takich ja zaczynałem i były dużo gorsze od tego. Pracuj nad kolejnymi utworami, czytaj dużo poezji i będą z Ciebie ludzie :) Arek
Rekomendowane odpowiedzi