Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 jeśli to miasto nas zechce z otwartymi ramionami rozpoznamy się wszędzie będziemy witać świeże ulice nie? - pójdziemy dalej szukać przyjaznych okien razem - radośni odnalezieniem siebie nie zatrzymamy w biegu położę głowę na ramieniu moje oczy twoje spojrzenia jeśli jednych zabraknie będą tylko nasze Marlett oraz Sosna
Stefan_Rewiński Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Aż dojdziecie do Lasu Księżnej w sierpniu.
Pan poeta 2 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. słabe, pozdr
lubię latawce Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 zauroczona, ah... jestem pod wrażeniem, nakarmiłam duszę, tego mi było trzeba, mogę iść spać spokojnie. Dobranoc angelika
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stefanie! Bardzo dziękujemy. Serdecznie pozdrawiaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. słabe, pozdr dlaczego? PozdrawiaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lubię latawce! Bardzo dziękujemy.Miłych snów:)) PozdrawiaMy.
Pan poeta 2 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. słabe, pozdr dlaczego? PozdrawiaMy. banał?umm, tak, banał, pozdr
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dlaczego? PozdrawiaMy. banał?umm, tak, banał, pozdr '' banał'' nie jest uzasadnieniem. ....może Panu poecie trudno zinerpretować wiersz ? Banał może sprawiać problem. DziękujeMy.
Pancolek Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Marlettka i Adam znowu w uderzeniu. Miło Was czytać, niemniej i tak obstaję przy Waszych 'klasykach' ;) Pozdrawiam duecik!
Pan poeta 2 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. banał?umm, tak, banał, pozdr '' banał'' nie jest uzasadnieniem. ....może Panu poecie trudno zinerpretować wiersz ? Banał może sprawiać problem. DziękujeMy. banalna treść wiersza, reszty nietrzeba, pozd
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Pan poeta 2 sąd ferując wyrok jest zobowiązany to napisania komentarza (dlaczego tak a nie inaczej) natomiast Pan poeta 2 feruje wyroki bez komentarza pewnie indolencja ale dla nas żal i jakaż strata że nie możemy poznać przyczyn takich opinii ( słabe, banał) współczujeMy
Mr.Suicide Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 moim zdaniem 'miasto', zmierzanie do niego może symbolizować wybór ścieżki, jaką podmiot liryczny /1 os., l. mn. - zatem jest on zbiorowy/ będzie podążać. pytanie - czy ścieżka, na którą padnie, będzie odpowiednią ? oczywiście - takie pytania zawsze pozostaną bez odpowiedzi, dopóki sami nie przekonamy się na własnej skórze. zatem przed podmiotem lirycznym staje poważne zapytanie, rodzą się wątpliwości. jest on jednak pewien, bo wie, że może liczyć na bliską mu osobę, która nie zostawi go, jakkolwiek miałoby nie być. ostatnia strofa mówi nam o niezwykłym połączeniu, afirmacji dwóch osób, które chyba uznać powinno się za podmiot liryczny. podmiot liryczny nie boi się iść w nieznane, bowiem ma oparcie, które dodaje mu pewności, spokoju, zapewnia poczucie bezpieczeństwa. mnie ten tekst przekonuje. kto by nie chciał, aby jego związek się tak układał ? przepraszam za trochę niepolskie zdania, ale jest rano, mózg nie rozgrzany ;p pozdrawiam.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pancolku! Jest nam miło, że nasze wiersze przemawiają w jakikolwiek sposób. Cieszymy się iż mamy wiernych Czytelników. Nisko się kłaniaMy.
teresa943 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Piękne podejscie do życia. Aż wam zazdroszę. :) Serdecznie pozdrawiam -teresa
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mr.Suicide! Bardzo dziękujemy za wyczerpujący i piękny komentarz. Interpretacja jak najbardziej właściwa. Pozdrawiamy i nisko kłaniaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tereso! ...wystarczy aby ludzie spawiali sobie radość:)) Dziękujemy i serdecznie pozdrawiaMy.
Waldemar Talar Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 mi również przypadł ten rzut monetą--zgrabny i liryczny wierszyk- lubię taką poezje -a jak ktoś zapyta czemu to odpowiem wprost : bez zbędnych słów- bo taki mam gust. miłego dnia wam życzę
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Waldemar Talar mocno dziękujeMy mamy nadzieję - jeszcze wiele napiszeMy! :)
Pan poeta 2 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niedołęgą nie jestem, mówię, wiersz jest poprostu w całości zbyt banalny,pozd
Rekomendowane odpowiedzi