AngelWithDirtyFace Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Drzewa za szybą autobusu mijają mnie bezszelestnie, Świat z każdym mrugnięciem oka staje się mroczniejszy, Czuję że zostaję sam, Staram się ratować chociaż swój wewnętrzny świat, Bez skutku …, Nawet Głos ucichł, odmawiając mi towarzystwa. Nie mogę się już zatrzymać, Muszę prosto przed siebie brnąć, Tam czeka na mnie nowy świat, Chociaż na chwilę, muszę w nim wiele przeżyć. Czas na ten moment przestaje upływać, Uciskając mnie z każdej strony.
kasiaballou Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciekawy, podoba mi się pointa, sugeruję popracować nad wersyfikacją - te entery rozpraszają przy czytaniu, pozdrawiam_kasiaballou :)
Magnetowit_R. Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 jw. plus zbedna interpunkcja
Tomasz_Piekło Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Nie bardzo podzielam zdanie poprzedników, co do "ciekawości" tekstu. Chyba każdy gdzieś porusza, krąży wokół tych tematów, ale z tymi słowami i obrazami nie jest to ciekawe.
kasiaballou Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 tak, tak, każdy się porusza w swoim małym, lub większym świecie, oby chciał tylko dojrzewać bez kompleksów do coraz szerszych horyzontów, dlatego zachęcać, skoro nikt nie ma gotowej recepty na 'skróty' pozdrawiam ;)
Tomasz_Piekło Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Do mnie to?
kasiaballou Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 e, tam... refleksja, kto chce - przemyśli
Tomasz_Piekło Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trudno zrozumieć ją przez sposób w jaki została ujęta;)
Mr.Suicide Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 drzewa za szybą autobusu mijam bezszelestnie świat z każdym mrugnięciem oka staje się mroczniejszy czuję sam staram się ratować wewnętrzny świat bez skutku głos ucichł odmawiając mi towarzystwa muszę brnąć przed siebie tam czeka na mnie nowy świat ja bym to tak rozwiązał. co z tym zrobisz - Twoja sprawa. podmiot liryczny czuje się zagubiony, samotny. jednego jest pewien - zdaje sobie sprawę z tego, iż musi dążyć do celu. przekonany jest, że na końcu drogi otrzyma za swój trud nagrodę. temat dość oklepany, poza tym ubrany w formę co najmniej dosłowną, żeby nie powiedzieć banalną. radzę dużo poezji współczesnej oraz taki dział - Warsztat. życzę powodzenia. pozdrawiam.
kazelot Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 no. banał i manieryzm (potrójna interlinia :) ), ale jak dla mnie lektura nie była stratą czasu fajny tytuł (w kontekście tematu tekstu) i frgm. "tam czeka na mnie nowy świat chociaż na chwilę musze w nim przeżyć" (bo przeczytałem bez "wiele" - które tam w ogole niepotrzebne) to jak dla mnie ciekawe, reszta co prawda banalna, ale dla tego rodzynka było warto pozdr
Rachel_Grass Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 krąży wokół wszystkiego, niby ma mocne fundamenty, ale ściany tej konstrukcji mogą się w każdej chwili przewrócić.
Emu Rouge Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 drzewa za szybą autobusu mijam bezszelestnie z kolejnym mrugnięciem oka świat staje się mroczniejszy czuję sam staram się ratować wewnętrzny świat ucichł nawet głos odmawiając towarzystwa muszę brnąć w nim przeżyć wiele czeka tam na mnie nowy świat, czas ustaje uciskając z każdej ze stron wg mnie = zbitka tego co powyżej w wolnej modyfikacji;) melancholia jak melancholia, leje się 'z każdej ze stron', ale wiersz mnie nie powala. pzdr agusik
Nessa Isilra Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Dużo o wszystkim melancholijnie. Mało o jednym, za konkretnie. NIe dla mnie ten weirsz dziś, nie dla mnie... do następnego:) pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi