Ania_Ostrowska Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 kiedy już będę stara pojadę nad morze jesienią jak chciałam poukładam w albumach nasze zdjęcia z wakacji od lat niewywołane przystanę nad jaskółką z przetrąconym skrzydłem nakarmię pisklęta zdążę jeszcze przeczytać wiersze zapomniane ukochane książki kiedy już będę stara dokładnie zaplanuję swoje życie po życiu
Liryczny_Łobuz Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Aniu, czy wiesz dlaczego szczur ma cztery nogi? Żeby zdążył przed emerytem do śmietnika! A Ty, jak widzę - optymistycznie patrzysz na swoją "trzecią młodość" - i tak trzymaj! Ja planuję choroby, kolejki w przychodniach i łóżko na szpitalnym korytarzu - ale też ciepłą rękę mojej (wciąż i wciąż) lubej, w swojej dłoni - kiedy zjawi się Ponury Kosiarz. A gdzie - w twoich marzeniach - jest Ten z wakacyjnych zdjęć? Może właśnie kiedyś z kimś razem - "przystaniecie nad jaskółką ..." - i wróci Młodość - ta pierwsza! A co do wiersza - to jednak podpisuję się pod nim w kwestii - "pojadę nad morze jesienią ...", i pewno rozpoznamy sie po tomikach wierszy. Ja będę czytał twój a Ty mój :-))) Pozdrawiam za to wiosennie - Marek
Ania_Ostrowska Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Chciałbym być taką optymistką! Ja jednak lękam się, że Kosiarz mnie zaskoczy i zbraknie czasu na skrywane marzenia na spraw porządki na miłosierdzie na pożegnania i pozostanę tylko z zapełnionym terminarzem w ręce i egoistyczną nadzieją, że ten ze zdjęć odejdzie po mnie Dziękuję, ze o mnie pamiętasz - Ania
Marusia aganiok Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Najlepiej o tym nie myśleć - ponoć każdy ma swój czas i ani trochę zapasu:) Jedynie to możemy sobie na ten temat pofantazjować, no i napisać wiersz na przykład:)) Smutne tylko to, że nie będziemy mogli porównać naszych wyobrażeń z rzeczywistością już po:) Pozdrawiam:)))
Ania_Ostrowska Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Witaj Marusiu! ja bym powiedziała raczej: zwolnijmy to obłąkańcze tempo, rozejrzyjmy się w sobie, życia nie da się odłożyć na potem - ratujmy co się da TERAZ dzięki za wejście - pozdrawiam - Ania
teresa943 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dodam jeszcze: cieszmy się chwilą obecną! Starość sama przyjdzie w odpowiednim czasie albo i...nie zdąży przyjść, więc szkoda każdej zmarnowanej sekundy Radości życzę -teresa
Mateusz-_Ulvhedin Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 ech...piękny wiersz. z chęcią do ulubionych dodaje ;) w szczególności te dwie strofy uważam za najpiękniejsze : "przystanę nad jaskółką z przetrąconym skrzydłem nakarmię pisklęta" oraz "kiedy już będę stara dokładnie zaplanuję swoje życie po życiu" bardzo serdecznie pozdrawiam... :)
Ania_Ostrowska Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Tereso - dziękuję za komentarz i za życzenia - taki zastrzyk energii przydaje się zwłaszcza na początek nowego tygodnia - jaki krótki ten weekend... - serdecznie pozdrawiam - Ania
Ania_Ostrowska Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Mateusz - jeszcze nikt mi nigdy nie napisał, że zabiera mój twór do ulubionych - czuję się wyróżniona i zaszczycona - bardzo dziękuję! - Ania
UFO Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 to ja dodam (bo widać mi wypadło z głowy), że Twoje "wyczekiwanie" od 3 dni grzeje wygodne miejsce w moich ulubionych:) co do wyżej omawianego, ma klimat. Troche smutny i bolesny dla mnie, ale wyraźny. Pozdrawiam
Ania_Ostrowska Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 UFO - za ulubione Tobie również dziękuję! Piszesz, że smutny i bolesny - też tak to czuję, ostatnio nieuchronny upływ czasu daje mi się ostro we znaki - Ania
Rafał Różewicz Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 hmmm pierwsze wrażenie: przyjemny lekki wiersz. Czytając drugi raz dalej jest przyjemny, ale wychodzi trochę oklepanie, przewidywalnie i tak właśnie lekko banalnie. Ale te banalnie jest nawet pozytywne:) Ja tam nie martwię się starością bo czuje i wiem, że nie będzie mi dana- i to nawet dobrze:) Pozdrawiam.
Ania_Ostrowska Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Robercie i Rafale - wielkie dzięki za przeczytanie i pozytywny odbiór! Tych kilka moich dotychczasowych tworów na tym forum to pierwsze kroki na grząskim gruncie nie-prozy, jeszcze nie czuję i nie potrafię posługiwać się metaforami, przenośniami, nowatorskimi porównaniami - całym tym warsztatem, który dla Was jest już chlebem powszednim. Świadomie balansuję na granicy banału, poszukując najlepszej dla niego formy wyrazu. Kiedyś już pisałam w jakimś komentarzu na prozie, że jak Ela Adamiak lubię poruszać się na pograniczu kiczu. Banał ma dla mnie wielką moc - od Wielkich Życiowych Mądrości oddziela go tylko cienka granica. Czy znajdę tutaj swoje odpowiedzi - czas pokaże Pozdrawiam - Ania
Rekomendowane odpowiedzi