Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzę
siadam
wstaję
Znów chodzę
błędne koło
Wstaję
biegnę
Gdzie
nie wiem
Staję
muszę się oprzeć
Nogi odmawiają mi posłuszeństwa
Dusza płacze
serce drży
mózg szaleje
Nic nie wiem
Co się dzieje
gdzie jestem
Szał
teraz on jest mi bratem
Słyszę pytanie
jaki będzie koniec
Nikt nie odpowiada
tylko coś rozsadza mi głowę
Odszedł
nie
wszystko zaczyna się od nowa

(tam gdzie wersy są pisane małą literką były odstępy (akapity), ale jak widzę zjadło je i teraz nie najlepiej to wygląda i czyta się gorzej, cóż - musicie je sobie wyobrazić) :(

[sub]Tekst był edytowany przez Valdessa Kane dnia 24-05-2004 10:51.[/sub]

Opublikowano

strach podobno ma wielkie oczy
a u ciebie - jakby nie zaskoczył
i spod powiek ścian czterech
rozbiera czas jak z rozsypanych bierek
nie wszystko drży - nie wszystko płacze
choc mogło przecież być inaczej

strach - na wróble marzeń - na szczęście
w strachu tym siadasz i widzę - chcesz więcej ...

serdeczne pozdrówko W_A_R

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

tabulatorów raczej - zamiast "odstępy" powinnam była napisać "akapity" :(

tak czy siak dziękuję Panom za krytykę
pociesza mnie tylko, że to baaardzo stary wiersz :)))

dziękuję Arahjo, cieszę się ze znalazła się jedna pozytywnie nastawiona do owego utworu osoba, świadczy to chyba tylko o tym, że nie jast aż tak beznadziejnie :)))

[sub]Tekst był edytowany przez Valdessa Kane dnia 24-05-2004 08:21.[/sub]

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Bożena De-Tre Aniu tytuł mam inny; stara żono pomarszczono niczego mi nie żal....to tylko cienie lata.Super wiersz ale może dlatego że tego bólu nie czuję...........zresztą to nie ból to świadomość dwojga ciał ''bez książki''......taka prowokacja z pozdrowieniem z mojej strony.
    • @Bożena De-Tre  łał! Dzięki za Andrzeja Bursę lubię. "Zażalenie" (fragm) Panie ministrze sprawiedliwości... Pan mnie obraża. Nie znam pana, ale widziałem pańską fotografię w gazecie I czuję się głęboko obrażony, Na nieszczęście nie tylko przez pana,
    • @Annna2 Dobrze Aniu niech skrzypi parkiet ..szeleszczą liście i ławka w parku pusta.Ktoś może książkę zostawi tam. Po maturze dałam Ci ją z napisem'' Bursa i my TOBIE''.Rzuciłeś słowem zbyt lekkomyślnie pośród potoku innych słów.............kto pierwszy rzyci kamieniem. Nie ja nie Ty.....nie mogliśmy się dogadać pamiętasz, @Bożena De-Tre cd......jak Ćma zjawiałeś się by zniknąć z początkiem lata....zabierz książkę IDŻ.
    • @Bożena De-Tre dzięki
    • Ludzie w kolejce, Po co Tu stoją? Szukają innych dusz, Bo własnych się boją. Jak martwe kukiełki, Szukają perełki. Wszystkie są puste, wszystkie fałszywe. Gdzie autentyczność, Gdzie żywe dusze?   Wolna ta gra, Długa i męcząca Jaką to drogą, Czy wędrówką wiodącą. Po co tu żyć,  By tylko tak być! Wszystko co żywe, Dawno zakopane. Zostało nam odwiedzać  Cmentarze już znane.   Kamiennych progów, Kukła mija posągów. Kładzie na nich różę, lecz bez własnej woli wróżę. Ze styropianu, kartonu i folii Dlaczego tu jest, i po co tu stoi?   A może gdzieś głęboko, gdzie nie widzi oko Siedzi tam płomyk, Zakorzeniony Szuka nadzieje, Chwyta co wiatr przywieje.   Jeszcze nie późno, Jeszcze ma nadzieję. Kukła znów ożyła  I powiedzieć zdążyła Odzyskać własną duszę Jak najszybciej ruszę. Żyć mam dlaczego Dla serca własnego
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...