HAYQ Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Ala ma elementarz, As kości i gazety. Ala traktuje asa, jak burka, lecz niestety, nie przejął się tym as - raz, że ma zajęć masę - dwa, to różnica klas... w podwórzu zaś, tymczasem Koguta, Gęś i Kota coś rzuca, coś ich miota może to z niestrawności no nie z solidarności?
Marusia aganiok Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 nieeeee to różnica klas:))) Pozdrawiam HAYQ bardzo serdecznie:)))
kasiaballou Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ta niekonsekwencja w wielkich...temat nijaki zbyt dziecinne, nie, nie pozdrawiam_ballou
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 a ja się uśmiałem!!!!!!!!!!!!! pewnie gustu nie miałem!!!!!!! cóż? - śmieję się dalej!!!!!!!!!!!! :):)):)
HAYQ Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja serdecznie od pozdrawiam i dziękuję z odwiedziny :)
HAYQ Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co do wielkich liter zapewniam, że niekonsekwencji nie ma :) Nijakość tematu, hmm... właściwie niczego nie powinienem bronić, ani się spierać, w końcu każdy widzi, co widzi - rzeczona Ala ma też swój punkt widzenia ;p A z dziecinnością się zgadzam, tak bywa w wierszykach o Ali, Asie i elementarzu. Z drugiej strony, to w końcu od niego zaczyna się nauka - a elementarnych zasad uczymy się nawet wcześniej, upraszczając - już od piaskownicy. Oczywiście można było zrobić to lepiej i napisać mądrzej, a nawet polecieć patosem. Ale każdy ma jakieś ograniczenia. Uznaję więc, że mi nie wyszło, chociaż tak bardzo chciałem... żeby to wyglądało "dziecinnie", a "nijakość" zachowań i tekst były porównywalne z dyktandem z I klasy :) Dzięki za szczery komentarz kasiuballou, tak lubię. Pozdrawiam.
kasiaballou Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co do wielkich liter zapewniam, że niekonsekwencji nie ma :) Nijakość tematu, hmm... właściwie niczego nie powinienem bronić, ani się spierać, w końcu każdy widzi, co widzi - rzeczona Ala ma też swój punkt widzenia ;p A z dziecinnością się zgadzam, tak bywa w wierszykach o Ali, Asie i elementarzu. Z drugiej strony, to w końcu od niego zaczyna się nauka - a elementarnych zasad uczymy się nawet wcześniej, upraszczając - już od piaskownicy. Oczywiście można było zrobić to lepiej i napisać mądrzej, a nawet polecieć patosem. Ale każdy ma jakieś ograniczenia. Uznaję więc, że mi nie wyszło, chociaż tak bardzo chciałem... żeby to wyglądało "dziecinnie", a "nijakość" zachowań i tekst były porównywalne z dyktandem z I klasy :) Dzięki za szczery komentarz kasiuballou, tak lubię. Pozdrawiam. punkt widzenia odpuszczam - nie moja bajka, podobnie intencje Autora, po komentach widzę, że miało wyjść śmiesznie, o.ki zwierzęta - personifikacja, mogę przystać, ale as? niekonsekwencja jest: gdyby As miał karty, as z rękawa i nie ma pytań, As ma jednak kości i tu mi reszta nie zagrała odczytelniczo - nieważne, może nie zrozumiałam, pozdrawiam_kasiaballou
HAYQ Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a im dalej w las tym więcej Sosen - dzięki Wam ;))
adam sosna Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 proste pytanie kwiaty czy sasługujemy na nie? :):):)
HAYQ Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a kości zostały... ogryzione, niestety ;) I podajmy sobie grabę Kasiu, ja też wielu rzeczy nie rozumiem, a z wierszami (są dowody) naprawdę często mi się zdarza. Pozdrawiam
Pan poeta 2 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ehhh, ala ma kota, i as ma knota...
HAYQ Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wietrzę jakiś podstęp w tym prostym pytaniu, ale co mi tam, odpowiem wymijająco, ale i z pewną dozą ;)) nieśmiałości: szczególnie jedno z Was, tym bardziej Dzisiaj :) [color=#FF0000]@@@[/color] \|/ | ale serdeczności dla obojga.
HAYQ Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po wielkiemu cichu... wtrącę, więc trzy grosze - cóż, każdy z nas, chyba ma tego po trosze. ważne jednak aby, że tak się wyrażę, mieć, ale panować, i nie siać w nadmiarze.
adam sosna Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 pnie stoją dumnie jak uwierzyć? cudnie! tak się spodobało że pisać mi się chciało :):):)
HAYQ Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 a się w y s t r a s z y ł e m że źle ode... de... brane i właśnie wycieram łeb zmoczony pod kranem. =| :)
Baba_Izba Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 As ma to, co lubi; kości i gazety, uważa się za asa - szkoda! Koguta i Gęś coś rzuca , a może to, że PALI KOT fajkę - bajkę? Każdy może coś po swojemu zrozumieć, niekoniecznie trafnie. Pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi