Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Orbs... czy wierzycie?

adolf

Rekomendowane odpowiedzi

Co o tym sądzicie? Ja sam nie wiem. Dosyc cieakwe to zjawisko.

tu dla tych, którzy kompletnie nie wiedzas co to ORBS,ale przesztrzegam, informacja tu zawarta jest skrajnie racjonalna, więc radze po prostu w google wpisac i poczytać!
pl.wikipedia.org/wiki/Orbs

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

bzdura! Ha! Jakb y na to nie patrzeć to wszystko to bzudra!
Naprawde, webrew pozorom nauka nie soti na aż tak wysokim poziomie, żeby wszystko tłumaczyc.. racjonlaiści.. nudni i żałośni...

pozdr.

Co Ty pieprzysz? To akurat wyjaśniła i jest git.
A gdyby nie racjonaliści to byś jeszcze jak małpa po drzewach skakał i liściem się podcierał. Trochę szacunku drogi Panie.

Przychylam się tu do pytania poprzedników "w co tu wierzyć?".
Jasne, że wierzę ale nic w tym dziwnego bo to udowodnione i często spotykane zjawisko.

Problem polega chyba w tym, że źle sformułowałeś swoje pytanie... Zapewne chodziło ci o to czy uważamy, że te kulki to UFO, kuliste pioruny czy inne cuda-wianki? Dobrze myślę?

Jeżeli o to chodziło w tym temacie to nie wierzę, że te "ORBsy" powstają w jakiś mistyczny sposób. Ot zwykła optyka...

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

bzdura! Ha! Jakb y na to nie patrzeć to wszystko to bzudra!
Naprawde, webrew pozorom nauka nie soti na aż tak wysokim poziomie, żeby wszystko tłumaczyc.. racjonlaiści.. nudni i żałośni...

pozdr.
Nawiedzony mistyk.
Idź ołtarzyk pieprznij tym kulkom i kup kadzidełka.
O to chodzi? Tak mamy dyskutować?
Ja mogę, ale po co?
Odnoszę się do zjawiska i do tych, którzy próbują wmówić jednostkom podatnym na sugestie, że wszystko można wytłumaczyć bez wiedzy naukowej. Tak na chłopski rozum.
Taki przykład jeden:
Promieniowania radiaktywnego nie widać, prawda?
Na zdjęciach zrobionych obiektom napromieniowanym widać ślady tego promieniowania.
Jaki wniosek? Duchy, panie!!!

PAX! Pytanie źle sforumłowane, to fakt. Chodziło, czy wierzycie, że to coś nadzywczajnego, czy po prostu efekt optyczny.
...tu macie racje troche sie zderwowalem, ale po prostu nienawidzę skrajnego racjonalizmu, bo jak dla mnie jest to zbyt uproszcozne pojmowanie świata. Świat nie jest spójny tak jak by się nam wydawało, czego dowodów dostarczają badania w xx wieku.
chocby nawet rownowaznosc masy i energi - nie jest to dziwne ? a światło? fotony o masie rownej zero?
Co do orbsów to szczerze nie jestem przekonany, ale nie wykluczam obecności takowych tworów.

pozdr.

• 2 tygodnie później...

Co do duchow... podobno badano miejsca ich ukazywania się w dwu zamkach w UK.
Wiedziano, ze wiele osob doswiadcza tam wizji. Zbadano te szczegolne miejsca przyrzadami
i wykryto nasilenie pola elektromagnetycznego. To oczywiscie wyjasnia w prosty sposob przyczyne wizji - zaburzenia pola elektromagnetycznego wplywaly na prace mozgu. I git!

Co jednak jest przyczyna powstawania zaburzen pola elektromagnetycznego?? Moze wlasnie duchy? :o)
Wszystko da sie wyjasnic racjonalnie, ale nawet to wyjasnienie nie musi stac w sprzecznosci z pewnym duchowym wymiarem zjawisk.