avals Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Ułożeni w nienagannych mundurkach przyzwoici i porządni aż do szału poważni idą noga w nogę ciągle naprzód naprzód Niepamiętni ideałów obojętni na tych słabszych grzeczni i bezgrzeszni oburzeni jeśli złamie szyk chorobliwy nihilista ten co depcze święte ich odciski szczerzy kły na prawa niewzruszone myli krok burzy rytm (Z dna szuflady-1985r., bez pomysłu na zgrabną puentę.)
Robert_Siudak Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 właśnie trochę pointy brakuje, i poza tym proponowałbym jakieś inne omówienie zamiast "po trupach własnych młodzieńczych ideałów" - bo to strasznie wytarte. Pozdrawiam.
Beenie M Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 jak idą, bardziej pasowałoby mi w następnym wersie - naprzód, naprzód - ale być może inny jest zamysł Autora
avals Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za radę, chociaż nie wiem, czy zmiana jest szczęśliwa.Lepszego pomysłu na finał ciągle brak. Do miłego.
avals Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ups. Dzięki. To stresik, jaki tu jeszcze ciągle odczuwam.
zak stanisława Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Deptać święte ich odciski Szczerzyć kły na prawa niewzruszone Mylić krok Burzyć szyk I pod prąd trzeba iść sierpy w dłoń! * sorry ale przypomniały mi się czasy przymusowych prac , wykopki, zniwa, kiedyś w szkoąłch tak wykorzystywano młodzież.. pozdrawiam
avals Opublikowano 4 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki. W oryginale puenta była ckliwa i odniesiona bezpośrednio do peela, poprawione na szybko wyszło jak mówisz. Zmieniam, ale bez przekonania, że to uratuje od blamaż! Na obronę: sens wydaje sie aktualny i dziś, zwłaszcza na prowincji (nie tylko tej głębokiej). A (znowu na szybko) pomyślało mi się: Jam ci kura z grzędy. Kurze kurą być - jaja nieść i tyć. Tylko czasem kura śni, że jak orzeł - na sam szczyt... Jeno, gdy tak marzy kura, orzeł jej przetrzepie pióra.
avals Opublikowano 4 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem. I dzięki. Muszę nabrać dystansu do swoich wypocin. Póki co, ograniczę się do czytania. Serdeczności.
Judyt Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 jeśli złamie szyk myląc rytm - to sobie uszypnęłam pozdr. ciepło
avals Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Łamie szyk, po to by zmylić rytm. Nie ma potrzeby uściślać w tym miejscu. Ale dzięki. Na razie.
zak stanisława Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki. W oryginale puenta była ckliwa i odniesiona bezpośrednio do peela, poprawione na szybko wyszło jak mówisz. Zmieniam, ale bez przekonania, że to uratuje od blamaż! Na obronę: sens wydaje sie aktualny i dziś, zwłaszcza na prowincji (nie tylko tej głębokiej). A (znowu na szybko) pomyślało mi się: Jam ci kura z grzędy. Kurze kurą być - jaja nieść i tyć. Tylko czasem kura śni, że jak orzeł - na sam szczyt... Jeno, gdy tak marzy kura, orzeł jej przetrzepie pióra. i tu się przypomina: wychowany w gniezdzie kury i orzeł nie wzleci do góry....
avals Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki. W oryginale puenta była ckliwa i odniesiona bezpośrednio do peela, poprawione na szybko wyszło jak mówisz. Zmieniam, ale bez przekonania, że to uratuje od blamaż! Na obronę: sens wydaje sie aktualny i dziś, zwłaszcza na prowincji (nie tylko tej głębokiej). A (znowu na szybko) pomyślało mi się: Jam ci kura z grzędy. Kurze kurą być - jaja nieść i tyć. Tylko czasem kura śni, że jak orzeł - na sam szczyt... Jeno, gdy tak marzy kura, orzeł jej przetrzepie pióra. i tu się przypomina: wychowany w gniezdzie kury i orzeł nie wzleci do góry.... Ale tyle uciechy, zanim rozwalą bebechy. Tak naprawdę jestem tu, żeby znormalnieć, niż zorleć. Wiem, o poetach różnie się mówi, ale dla mnie...Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi