V.M Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 oparta o fragment wspomnień postawiona na wznak oczekujesz wehikuł czasu Bezpruderyjnie patrzysz w sufit otulony kurtyną nocy Tymczasem hipotermia trzyma za dłonie enigmatycznie rozszyfrowując nadzieję zapisaną w palcach poskramiasz wpatrzony niegdyś smak wedlowskiej czekolady bez pytania rozpuszczony w tobie Zranione serce leczy się miłością -powtarzasz po omacku szukając Słońca
kazelot Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 ciekawa sytuacja, taki przekłądaniec "oparta o skrawek wspomnień" - banał taki że aż miałem na tym zakończyć lekturę ale już "Bezpruderyjnie patrzysz w sufit utajony" - bardzo udane a potem znowu "pod powiekami nocy" - jak z bloga świeżo upieczonej nastolatki ale już" "poskramiasz wpatrzony niegdyś smak wedlowskiej czekolady. Bez pytania rozpuszczony w tobie" po prostu świetne! - (tylko nie wiem czemu wpatrzony :) ) ta rozstrzelona miłość też wygląda podejrzanie, - a szukanie słońca po omacku - moim zdaniem fajne, ale dużo fajniej by wyglądało gdyby reszta tesktu nie była taka nierówna (bo w kontekście tamtych powiek nocy, już samo szukanie słońca zalatuje podobnie - a chyba niepotrzebnie :) ) podsumowując - zdaje się że mamy tu spory że tak powiem "talent" - tylko jeszcze bardzo niedoszlifowany - pozdrawiam / i do następnego :) /
Rachel_Grass Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 wersyfikacja do kosza, treść zostawić. takie porozstrzelane wiersze nie dostarczają wrażeń (przynajmniej mi). poskramiasz wpatrzony niegdyś smak wedlowskiej czekolady bez pytania rozpuszczony w tobie czy tak nie brzmi lepiej? i można jeszcze interpunkcję usunąć, bo pojawia się i znika jak biały królik w kapeluszu magika. i miłością- nie musi być m i ł o ś c i ą. i tak jest ją widać. to ode mnie. pozdrawiam.
Robert_Siudak Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Co do wersyfikacji to popieram Rachel; z autopsji znam, to jest kiedyś też tak strzelałem słowami w osobnych wersach, ale kiedy zaczniesz czytać innych którzy tak piszą zobaczysz że lepiej to unormować. Dla mnie "oparta o skrawek wspomnień" jeszcze nie tak źle , ale te "powieki nocy" to już bynajmniej do wymiany. Całościowo ,a zwłaszcza po porawkach, myślę że wiersz niezły Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi