Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 w trzech słowach dwóch sercach jedno w umysłach odsłonięte wnętrzności góry - marmur nasze oczarowanie pozbawiony zarysowań i plam wirują litery jak liście przez wiatr układa słowa wersami nasz świat to prawda odkryta przez mistrza cierpliwości uciskany połyskuje kwarcowo wyrwaną wysokości potrzeba spojrzeniu z serca dźwięczącego równo rytmem wierzę przyszłości skała wytrwa w bieli póki mnie potrzebujesz
teresa943 Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 byłam, czytałam...to na razie pozdrawiam serdecznie -teresa
HAYQ Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Całość bardzo fajna, ale jakoś nie mogę przebrnąć przez pierwszą, a konkretnie: (...)odsłonięte wnętrzności góry - marmur nasze oczarowanie pozbawiony zarysowań i plam wydaje mi się, że w tym miejscu jest mały błąd w konstrukcji zdania powinno być "pozbawione", albo:(...)odsłonięte wnętrzności góry - nasze oczarowanie marmur pozbawiony zarysowań i plam chociaż nie wiem, czy i w tym przypadku nie powinno być "pozbawione", bo odnosi się dalej do "naszego oczarowania" i "marmuru". Ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam.
Robert_Siudak Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 przyznaje się ...nie zrozumiałem co to ta wierza przyszłości ? a podpowiadając HAYQ jak ja rozumiem ten fragment - jako że nie ma znaków interpunkcyjnych, więc gdy sam dodasz je w taki sposób : góry - marmur, nasze oczarowanie, pozbawiony zarysowań i plam to dla mnie w interpretacji pasuje. Pozdrawiam
HAYQ Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No niestety, nie bardzo się z Tobą zgodzę, bo dalej odnosi się do do obu wymienionych. Ale jeśli już koniecznie musiałoby być tak, żeby pasowało, powinno być tak:góry - marmur (nasze oczarowanie), pozbawiony zarysowań i plam Dopiero teraz jest ok., ale wydaje mi się, że Autorzy na coś takiego nie pójdą, poza tym prawdopodobnie nie o to chodziło. A zresztą Autorzy decydują. Pozdrawiam.
IN Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. macie to do siebie- razem - i każde z osobna że Wasze wiersze potrzebują czasu i przestrzeni aby rozkwitnąć pełnym bukietem z pełną premedytacją rzucacie kłody pod nogi czytelnikowi ;) ale też jest radość z ich pokonywania i odkrywania nowych widoków :)
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tereso! Cieszymy się ,że zechciałaś przeczytać -dobre i tyle:))) PozdrawiaMy.
Marusia aganiok Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 dla mnie się składa, ale nabardziej dwa ostatnie wersy:) bardzo ujmujące i niosące drobinkę tajemniczości; lubię tak:)) Pozdrawiam:)
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 HAYQ hmmmmmm.... myślimy, że przypadek wiąże marmur dostatecznie jest naszym oczarowaniem bo pozbawiony zarysowań i plam :)
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Robercie! wieżę skoczek bije, a wiara w dobrą przyszłość - to nadzieja jest warunkiem życia Dziękujemy i się kłaniaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. macie to do siebie- razem - i każde z osobna że Wasze wiersze potrzebują czasu i przestrzeni aby rozkwitnąć pełnym bukietem z pełną premedytacją rzucacie kłody pod nogi czytelnikowi ;) ale też jest radość z ich pokonywania i odkrywania nowych widoków :) INko! Razem całujemy w oba policzki; Sosna w prawy, Marlett w lewy. PozdrawiaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marusiu! Dla nas pointa również bardzo ważna. Skała jest tajemnicą.Dziękujemy serdecznie. KłaniaMy.
Judyt Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 mhm widok jest początek ujmujący płeńta czy zwraca się do os. drugiej czy tej od tego który układa wersami ?(mm) jedynie takie ślady, pozdr. ciepło
teresa943 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 skała symbol trwałego oparcia? pozdrawiam -teresa
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyto! Nasze wiersze to monolit. Dziękujemy się kłaniaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stefanie! Tak - jest piękna:)) PozdrawiaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tereso! ..tak, i obiektem oczarowania. Nisko się kłaniaMy.
Beenie M Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 wędruję tą Waszą carrarą, widzę ładny marmurowy blok, ale trzeba by go jeszcze doszlifować, przy braku interpunkcji jeden myślnik zastanawia, tym bardziej, że akurat w tym wersie przydałoby się przemeblowanie (myślę podobnie jak HAYQ), poza tym zupełnie zatracam się czytając trzecią zwrotkę - nijak nie mogę tego logicznie poskładać, wyszedł taki zlepek ładnych myśli, ale nie płyną mi one w czytaniu (a może jestem niewyspana - wrócę później) pozdrawiam Dłubiących w marmurze ;)
Judyt Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyto! Nasze wiersze to monolit. Dziękujemy się kłaniaMy. nie ma za co, napisała co ujrzała pozdr. ciepł o
Rekomendowane odpowiedzi