lubię latawce Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Aha - świsnęło przecinkiem (to wiatr w piecu się schował). Siedziałam w niewygodnym fotelu, absurd patosem żonglował. Szafa była stara i wielka, beznamiętnie gapiła się w okno gdy maleńkie, rozbestwione iskierki zdobywały ją nieroztropną. Oszalało stołu serce. Frunął dym spod fortepianu. Biegł do mnie mój żołnierzyk po burzliwych falach dywanu. Tak cynicznie i dla hecy, półprzytomnie - słucham, jak on milczy do mnie, ołowianą tupiąc nogą (diabeł siedzi pod podłogą!) ... mam pudełko czekoladek (ogień długo będzie trzaskał). Frymarczę głupim uśmiechem... Sopran z piekła płynie echem.
Pancolek Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Dosyć przyjemne ;) Chwilami gubisz rytm z pierwszej strofy, przynajmniej takie odnoszę wrażenie, bo jestem ciemny w materii rymowo-rytmowej. PS: wywaliłbym 'oszalało stołu serce'. Pancuś
lubię latawce Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 a dziękuję :) jak tak sobie czytam i czytam, to faktycznie - oszalało stołu serce jest zdecydowanie za krótkie. Ale nie zamierzałam pisać do rytmu :p pozdrawiam!
Sylwester_Lasota Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 trzy pierwsze zwrotki - tak, dwie ostatnie - nie. pozdrawiam.
lubię latawce Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 a ja właśnie odwrotnie, najbardziej lubię dwie ostatnie, bo właśnie tam sens "siedzi pod podłogą" pozdrawiam angelika.
teresa943 Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 przeczytałam i na razie powiało mi krzynę melancholią...jeszcze tu wrócę pozdrawiam serdecznie -teresa
lubię latawce Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 a zapraszam serdecznie :) mam nadzieję, że powieje też cynizmem i absurdem świata.
Patryk_Nikodem Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Witam. Zaciekawiło mnie, uważam że pierwsza strofa jest genialna dalej pozwoliłem sobie na mix: Aha - świsnęło przecinkiem (to wiatr w piecu się schował). Siedziałam w niewygodnym fotelu, absurd patosem żonglował. Szafa była stara i wielka, beznamiętnie gapiła się w okno gdy rozbestwione iskierki -> skoro iskierki, to rzecz jasna maleńkie zdobywały ją nieroztropną. Oszalało stołu serce. Frunął dym spod fortepianu. Biegł do mnie mój żołnierzyk po burzliwych falach dywanu. Tak cynicznie, półprzytomnie - słucham, jak on milczy do mnie, ołowianą tupiąc nogą (diabeł siedzi pod podłogą!) ... mam pudełko czekoladek (ogień długo będzie trzaskał). Głupim frymarczę uśmiechem. -> po inwersji jakoś lepiej MI pasuje Sopran z piekła płynie echem. no. fajne, lekkie i przyjemne pozdrawiam
lubię latawce Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 dzięki za zainteresowanie, Twoje uwagi są cenne. Mam już parę przemyśleń i wkrótce zmienię oblicze tego wiersza. pozdrawiam :)
maranatha neothenia Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 lekka forma i dużo trafnych obrazów np: Tak cynicznie, półprzytomnie - słucham, jak on milczy do mnie, pozdr.
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Teraz i mi się podoba... całość :). Fajny wierszyk. Pozdrawiam.
lubię latawce Opublikowano 7 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 maranatho, Sylwestrze bardzo mi miło, że zajrzeliście nie spodziewałam się, bo wierszyk już leciwy :Pp pozdrawiam serdecznie wdzięczna autorka ;o)
Rekomendowane odpowiedzi