JacekSojan Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 pet za petem na schodach na każdym piętrze lampucera z parteru roznosi swój ogień dym popiół i głos przeziębionego drwala jej dwie córki kłaniają się sąsiadom starsza już pod rękę z chłopcem wychodzi w długi wieczór raz po raz pod klatkę zbiegają się kurwy to siarczysty duet przekrzykuje miasto a miasto całe w oknach adoruje sceny pijanego Romea z kochanką Erynią nocą pod jej drzwiami dzwonią jak na sumie półlitrówki ćwiartki ognistej aqua vitae jej Pan kocur za odźwiernego ma mnie kiedy rano razem na wycieraczce pukam i drzwi otwiera zmęczona dziewczynka z tkliwością w ciemnych chabrach do wszystkich czterołapnych co człowieka zmienia – rano w szarych wąsach szukam odpowiedzi w skupionym wzroku stopionego złota w tanecznych figurach ogona Panu kocurowi dziękując za ten portret
JacekSojan Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. !? za każdym razem od dzisiaj; J.S
zebra Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. !? za każdym razem od dzisiaj; J.S nie rozumiem reakcji; myślę, że każdy kolejny dzień składa się na jakieś krótsze/dłuższe "dawno" ale ok - powiedzmy, że nie pytałam
Waldemar Talar Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. !? za każdym razem od dzisiaj; J.S dawno czy nie to nie ważne- ważne że ciekawie- wiersz bardzo czytelny choć lekko boli to o czym mówi ale taka jest rzeczywistość-niestety . pozd.Waldemar
zebra Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 ważne czy nieważne (lub jak Pan woli, Waldemarze, 'nie ważne') - moje pytanie wynikało z czystej ciekawości (lub: chęci potwierdzenia założenia), po prostu.
Stefan_Rewiński Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Jakieś gwarne miejsce opisałeś, Jacku, samo życie, no i kurwy, ciekawe. Pozdrawiam, Stefan.
myślątko Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 czyżby to jakieś krakowskie osiedle???? bardzo mi się podoba słowa - lampucera - używała moja Babcia :))
JacekSojan Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. !? za każdym razem od dzisiaj; J.S nie rozumiem reakcji; myślę, że każdy kolejny dzień składa się na jakieś krótsze/dłuższe "dawno" ale ok - powiedzmy, że nie pytałam to jedyna możliwa odpowiedź; każdy nowy wiersz to kolejny debiut; sam fakt - że w warsztacie, sporo mówi; mam nadzieję to i owo poprawić, gdy ktoś mnie przekona; pozdrawiam! :) J.S
JacekSojan Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Waldemar Talar; rzeczywistość, naga! :) J.S Stefan Rewiński; ano, k...latają jak F-16; A i miejsce - prawdziwe darmowe wesołe miasteczko; :)) J.S myślątko.; krakowskie, a jednak ma swoją egzotykę Papuasów; ba - ja tam mieszkam! :)) J.S
zebra Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie rozumiem reakcji; myślę, że każdy kolejny dzień składa się na jakieś krótsze/dłuższe "dawno" ale ok - powiedzmy, że nie pytałam to jedyna możliwa odpowiedź; każdy nowy wiersz to kolejny debiut; sam fakt - że w warsztacie, sporo mówi; mam nadzieję to i owo poprawić, gdy ktoś mnie przekona; pozdrawiam! :) J.S nie ma jedynej możliwej odpowiedzi; jest tylko jedyna prawdziwa pozdrawiam:)
zak stanisława Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 kocury gonią, wszak to marcowanie, wielkie ganianie i miałczenie pod oknami i smród... kotki jak kurwy czy też na odwrót, tylko kocury wciaż takie same.. cmok Jacku, pan too potrafi...
JacekSojan Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 nie ma jedynej możliwej odpowiedzi; jest tylko jedyna prawdziwa pozdrawiam:) -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Dzisiaj 16:49:48, napisał(a): zebra Komentarzy: 35 jeśli Pani się przy tym upiera, pasuję; ja też mam jeden pasek, przy spodniach... :) J.S
JacekSojan Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ależ Stasiu - koty to koty, nie latają; a kurwy owszem, jak wyżej u Stefana... :)) J.S sam mam kotkę, ale to domatorka; nie wychodzi za próg nawet przy otwartych drzwiach; :) J.S
Baba_Izba Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 i chciałabym coś znależć - nie tak - i znowu czytam, i nic nie widzę. (w wierszu) Głupio napisać: podoba mi się, ale tak jest. Dotyczy i postrzegania i wiersza. Pozdr.b. - baba
JacekSojan Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, i mnie głupio... pozdrawiam Babę; babstwo i kłaniam się Izbie; :) J.S
Waldemar Talar Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale ja nic złego nie miałem na myśli Zebro
Wstrentny Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 z przyjemnością wędrowałem po wersach aż do ostatniego.
Lena Achmatowicz Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 przyjemnie mi się czytało. ciekawie:)
avals Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Wymowne i obrazowe do bólu. Zastanawia mnie tylko, czy powtórzenie "co" w 1 i 2 wersie ostatniej strofy jest zamierzone, bo jakoś tak...
Rekomendowane odpowiedzi