Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 to i tu nie spodziewaj się arcydzieła
Rafał_Leniar Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Ostatnio się zastanawiałem, czy rzeczywiście wszystkie wiersze są gniotami. I doszedłem do wniosku, że tak nie jest . Bo idąc dalej tą drogą można (trzeba?) uznać, że marność nad marnością i wszystko marność. A to powiedzonko jakoś mnie do siebie nie przekonuje. Nie wiem jak ocenić to, co napisałeś, Sylwestrze. Myślę jednak, że można się nieco bardziej wysilić, by taką myśl w wierszu zawrzeć. A takie jedno zdanie to tani chwyt. Pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 ...i pogoń za wiatrem - jak mawia Kohelet... że tani, to fakt, ale ważne by chwytał i dawał do myślenia. ponieważ ostatnio zacząłem popadać w gigantomanię, postanowiłem, dla przeciwwagi spróbować minimalizmu. a ponieważ może być wiersz bez tytułu, tytuł bez wiersza, to z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że wiersz składający się z jednego wersu nie jest jeszcze skrajnością. Dzięki za poczytanie i opinię. Pozdrawiam.
Robert_Siudak Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 miniatura nie jest moim ulubieńcem ;) proponuje rozmnożyć słowa a zostawić przesłanie ... wielu się z nim zgadza, chociaż ja nie do końca: nie umiałbym powiedzieć np. o Miłoszu że pisał gnioty, bo te "gnioty" przemawiają do mnie, czyli nie są gniotami ;) Pozdrawiam.
Emu Rouge Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 zgadzam się z przedmówcami. to co napisałeś to za mało, żeby zmusić mnie do refleksji. nie wszystkie wiersze są gniotami, a nawet gdyby były ja przeglądałabym forum, spodziewając się że w końcu znajdę arcydzieło;))) to tak jak z życiem, trzeba szukać pereł na wysypisku smieci:) pozdrawiam ciepło! aga
zak stanisława Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 dowcip godny miszcza:)))))
Tomasz_Piekło Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 "jeśli wszystko jest gniotem" to milczenie złotem (?) ;) Pozdrawiam
Rachel_Grass Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 nie wszystko jest gniotem. do mnie miniaturka nie przemawia. mógłby pan tak zaczarować, że uwierzyłabym na jakiś czas w gniotowatość owego "wszystkiego", ale jedno zdanie nie kwalifikuje się. toteż pozdrawiam serdecznie.
Maggie Grape Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Uwielbiam miniatury:), a takie wręcz kocham. Świetne. Krótko i na temat. Dla wielu poezja nie istnieje, bo szukają arcydzieł gdzieś indziej. Z kolei inni arcydzieł nie szukają w ogóle, bo się w pewnym momencie zniechęcili. Szukać czy nie szukać?- oto jest pytanie. Pozdrawiam:).
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadzam się prawie w stu procentach. prawie, bo jednak słów, w tym przypadku, mnożył nie będę. mam nadzieję, że z tego jednego wersu daje się odczytać, że, moim zdaniem, nie wszystko jest gniotem ;) Pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. myślę, że na zarzuty odpowiedziałem już w poprzednim komentarzu. w związku z tym dziękuję za wgląd i pozdrawiam równie ciepło.
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki wielkie! ...i nie mam tu na myśli miszcza :))) Pozdrawiam serdecznie.
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. coś koło tego, ale trochę inaczej, trochę bardziej ironicznie w kierunku czytelnika, który z założenia krytykuje wszystko ;). Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No cóż, cieszę się, że przypadło ;). Dziękuję i pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak... pisałem już wcześniej, rozwijał nie będę, ponadto wiara w "gnitowatość" wszystkiego jest zupełnie sprzeczna z moimi intencjami. za wgląd dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, dziękuję, dziękuję! celnym grotem komentarza ugodzony w samo sedno skromnej treści będzie jeden wers powtarzał strofę jedną która wieczność w sobie zmieści: Dziękuję, dziękuję, dziękuję! i Pozdrawiam ;)
Judyt Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No cóż, cieszę się, że przypadło ;). Dziękuję i pozdrawiam. czy przypadło to nie wiem raczej że odwrócony kot ogonem;) pozdr. ciepłe
Sylwester_Lasota Opublikowano 24 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No cóż, cieszę się, że przypadło ;). Dziękuję i pozdrawiam. czy przypadło to nie wiem raczej że odwrócony kot ogonem;) pozdr. ciepłe no to przepadło ;), ale nic to. dzięki za zaglądanie i wpisy. pozdrawiam serdecznie.
nachmanka. Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Niespodzianka, a spodziewałam się wiersza na dwie strony. Całkiem zgrabnie napisane i do tego bardzo sensownie. Cenię sobie minimalizm. Pozdrawiam, nachmanka.
Rekomendowane odpowiedzi