Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przecieka między uszczerbkiem
na zdrowiu się zarabia
wywleka raki spod kamieni
tłuste dupy karmione miesiącami

napromieniowane piersi
więdną w rękach
łona zapadają się w puste
przestrzenie dzieci nie mogą dojrzewać
zatrzymują rozwój na drugim poziomie

w podczerwieni życie pulsuje
szarą krwią

Opublikowano

To bardzo ładny i bardzo smutny wiersz.
Smutny - bo o tym co nas wszystkich (prawie) spotka.
I pomyśleć, że modlimy się - " ... od śmierci niespodziewanej, wybaw nas Panie!"

A przecież taka śmierć - to łaska Pańska - chyba największa.

Pozdrawiam - ale już bardziej optymistycznie - w moje okna zagląda, zupełnie nie-zimowe słońce :)

Marek

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @LessLove Dzięki. Pozdrawiam. 
    • Myślałem że ktoś za mną idzie Przyjdzie czas Przyjdzie śnienie  Atomowy las  A wokół radości brak  Tak ma być? Tak to urządził Pan? Gryzie mnie to iż płynę fatalną rzeką  Zwaną piekło  Kolory stały się ciemne  Relacje bolesne  Teraz każdy chce naprawiać  Upiększać  Bez zatrzymania  Zamiast dać to wieczne pytanie starości  Odkryć można jak myślę wiele zależności  Kiedy to zapytać przeszłości  Niektórzy przedtem przeszli przez odwyk  Radość się wskrzesza  Od tego pokolenia  Wiemy co mówią drzewa 
    • @Berenika97 Krótka, ale bardzo piękna miniatura. :) Pozdrawiam serdecznie! J. J. Zieleziński
    • Bardzo ładny wiersz Karenko. A czy myśli za dużo i za bardzo wymieszane? A może tak ma właśnie być? ;) Nikt nie jest w tym ziemskim życiu alfą i omegą - niezależnie od doświadczenia, choć oczywiście warto od czasu do czasu posłuchać rad, ale ostateczna decyzja należy do Twórcy -było nie było- INDYWIDUALISTY. :) Trzymaj się i twórz dalej - zwłaszcza rymowaną poezję! Bardzo Ci kibicuję. Pozdrawiam serdecznie! J. J. Zieleziński
    • Przepiękny, świąteczny wierszyk. :) Pozdrawiam serdecznie! J. J. Zieleziński
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...