zak stanisława Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 tytuł- czekając na kukułkękiedyś napiszę prawdziwy wiersz taki liryczny, prawdziwy, świeżydziś żłoby na moim Parnasie pełne są sieczki - tak widzę długopis obrósł w pióra odlotowo potraktował moje sprawy ołówek wystrugał się ponad zamiar rozłożył jak stara drewutnia grafit na niebie tworzy sklepienie pomrocznej jasności - tak mam od niedawna za krótkie palce żeby grzebać w cudzych myślach laserem w oczach prześwietlać puste kieszenie potrząsam z przyzwyczajenia słysząc kukanie Jacek Suchowicz długopis obrósł w pióra odlotowo sprawy potraktował ołówek nic nie wskórał nie rozumie – o czym mówią słowa grafit niebo zasnuł zaciemniając sufity sklepienia a Ty chcesz grzebać właśnie w cudzych myślach, sumieniach, kieszeniach lecz bezsens zaległ po kres zatrzymując codzienne schematy a kukułka znalazła sens nieświadomie mierząc upływ czasu
seweryna żuryńska Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 uśmiechnęłam się do twoich myśli nieuczesanych układanie słów w strofki, to dziwne zajęcie niekiedy, jakby ktoś sterylnie wyczyścił zwoje czytasz własne i nie wierzysz, że głodem duszy poczęte i jakoby wątpi się w myśli płodność aż nagle wraca ta jasność już nie zmroczona biegną literki, jakby się na rewię mądrości chciały załapać miłe to wierszowanie pozdrawiam serdecznie
Rachel_Grass Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 mi tylko "odlotowo" zawadza, nie pasuje do reszty. może by coś innego wstawić? bo chociaż zamierzone bez wątpienia, gryzie się z całością. na plus.
zak stanisława Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie moge, to odlotowo jest tak dwuznaczne, że co innego nie pasowałoby , miło że zajrzałaś cmok
zak stanisława Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Seweryno, jak dawno cie nie było!!! miło, że zajrzałaś, takim pięknym komentarzem dałaś znak o swojej obecności cmok siarczysty
Jacek_Suchowicz Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. długopis obrósł w pióra odlotowo sprawy potraktował ołówek nic nie wskórał nie rozumie – o czym mówią słowa grafit niebo zasnuł zaciemniając sufity sklepienia a Ty chcesz grzebać właśnie w cudzych myślach, sumieniach, kieszeniach lecz bezsens zaległ po kres zatrzymując codzienne schematy a kukułka znalazła sens nieświadomie mierząc upływ czasu
Marlett Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Stanko! Podobają się Twoje rozważania. Każdy poeta dąży do doskonałości, a przynajmniej tak mu się zdaje:) Idę zobaczyć co na moim parnasie:)) CmokaM.
ava mirabell Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pani Stasiu, strasznym i smutnym rachunkiem powiało, e... tam, zaowocuje, może warto podziałaś tym 'szóstym' - palce i kieszonki a...kysz! zauważyłam, że W.Warton obu nam bliski; mirabell -( stąd człon mojego pseudo ) była niewidoma, jednak w żadnym wypadku ślepa, no ! pozdrawiam ) tylko ava.
Rafał_Leniar Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Ciekawie to Pani naszkicowała. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to skądś znam :) Pozdrowienia.
M._Krzywak Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Jakbym zbierał ulubione, napisałbym, że do ula. Mimo, że chwalenie nie modne, nie mam się o co zaczepić. Wiadomo, że super. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Jacku, piękna ta twoja wersja, powiem cudownie wnioski wysnułeś, cmok Tak Marlett, nie bylibyśmy ludzmi postępu gdybyśmy nie dążyli do doskonałości, to nas wyrózniua od innych ssaków że szybciej o tym wiemy... cmok Avo, Mirabelko, teraz wiem skąd ona... Piękna opowieść, czytałam z zapartym tchem, fajnie że ty też lubisz oną... niewidomą od której on się uczył...przedewszystkim MIŁOŚCI cmok Rafał, znasz z warsztatu, miło że zapamiętałeś:P Michał, ty jak zawsze przemiły, cmok dobrej nocy wszystkim
zak stanisława Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. noooo jak miłooooo, szachrajko, w końcu coś na temat!:P hehehe cmokes w lokes
HAYQ Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Pięknie rzeźbisz Stasiu - głębokie wyżłobienia Pozdrawiam :)
Judyt Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 o i kukły której nie było a wypadła z torów ojej drastycznie, ale mnie się podoba taki inny z Twoich P. Stasiu pozdr. ciepło
zak stanisława Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 HaYQ JUdyt Miło mi że wpadliscie, pozdrawiam serdecznie
Judyt Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 P.Stasia to dopiero wirtuoz :) dobra tak sobie gadam idę bo ręka nie ta- lecz prawdziwie pozd. ciepłe
Baba_Izba Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 ale się dzisiaj zasiedziałam! Od wczoraj! Dokładam listek bobkowy, jeszcze jeden do Twojego wianka! Wartaś TY, o, wartaś! I jeszcze jeden! I na pudło ja Cię - to najwyższe! ( teraz do Cię; - przystojniaczek z kwiatkiem i buźka, rączka, "gwoździk"! - (ale broń Boże- klapa!) To jest to, co misie lubią najbardziej, wiesz co...! baba z dyszla - heej!
zak stanisława Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. babo, a coś ty na tym 'dyszlu 'robiła, że już złazisz zadyszana? hę? a listek bobkowy przyda się do kapuśniaczku... wszak wiosna idzie, powietrze mrowi za plecami , dzięki serdeczne
zak stanisława Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. EJ, Judytko, wir-tu- łoza ze mnie robisz? a ładnie to tak :D jesteś nad wyraz miła cmok
Judyt Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. EJ, Judytko, wir-tu- łoza ze mnie robisz? a ładnie to tak :D jesteś nad wyraz miła cmok no nie wiem w każdym razie P. Stasia się uśmiechnęła może i nie ładnie cóż ( taki żart, bo to nie o wierszu było, raz mnie się zdarzyło i tak wybyło) pozdr. ciepło
Rekomendowane odpowiedzi